Szegregációval vádol egy Los Angeles-i iskolát hat beoltatlan diák

Belgium, iskola, iskolás, gyerek, gyerekek
Schoolchildren wear face mask during the lesson at a elementary school in Gent, on December 6, 2021. - Belgian schools will require children aged six and above to wear masks because of "an autumn wave that has been much tougher than expected," the government says. The mouth mask obligation is part of new and stronger safety and sanitation measures in the continued Covid-19 pandemic. (Photo by JAMES ARTHUR GEKIERE / various sources / AFP) / Belgium OUT
Vágólapra másolva!
Hat amerikai diák és szüleik indítottak pert egy Los Angeles-i iskola ellen, hogy elérjék, az iskola vonja vissza a diákokra vonatkozó oltási kötelezettséget. Az intézmény vezetése tavaly októberben tájékoztatta a tanulókat és szüleiket, hogy a téli szünet után csak a beoltott diákok térhetnek vissza a jelenléti oktatásba - írja a Fox News.
Vágólapra másolva!

A középiskola hat diákja azonban diszkriminációval és szegregációval vádolja az iskolát azért, mert nem léphettek be a január 18-án ismét megnyitott intézmény kapuján.

Képünk illusztráció Forrás: AFP/James Arthur Photography/James Arthur Gekiere

A diákok 96 százalékával ellentétben ugyanis ők nem vették fel az oltást.

A pert kezdeményező tanulók a Twitteren közzétett videóban bemutatják, hogy az iskola udvarán, egy elkerített részen tartózkodhatnak csak, elkülönítve immunizált társaiktól.

A hat diáklányt és családját segíti az iskola ellen indított perben a Let Them Breathe (Engedd őket lélegezni) szervezet alapítója, a csoport a koronavírus-járvány kitörése után alakult meg, és azóta a diákok maszkviselési kötelezettsége és az iskolabezárások ellen tiltakozik.

A Fox Newsnak nyilatkozó intézményi dolgozó elmondta, hogy az oltatlan gyerekek valóban nem léphettek be az iskolába a tavaly októberben kihirdetett szabályoknak megfelelően.

A diákok pedig maguk döntöttek úgy, hogy ülősztrájkba kezdenek az iskolának azon a területén, amely a tanulók PCR-tesztelésére van elkerítve kordonnal, és nem miattuk.

Az intézmény arra is felhívta a figyelmet, hogy egész Los Angelesben ugyanezek a szabályok érvényesek minden iskolában, valamint az oltatlan diákok számára alternatívákat biztosítottak arra, hogy a vakcina felvétele nélkül is részt tudjanak venni az oktatásban még a kampusz területén kívül maradva is.