Koporsóban szállította a migránsokat egy texasi embercsempész

illegális migráció az Egyesült Államokban, bevándorlás, USA, 2020
Barbed wire near the US-Mexico border fence is seen from Tijuana, Baja California state, Mexico, on June 19, 2020. - Thousands of asylum seekers wait in Mexico for the US Departments of Justice and Homeland Security to resume the migration hearings after they were suspended due to the COVID-19 pandemic. The World Refugee Day is commemorated on June 20. (Photo by Guillermo Arias / AFP)
Vágólapra másolva!
Bűnösnek vallotta magát a bíróságon az az amerikai férfi, akit az USA Mexikóval közös határvidékén határőrök buktattak le, miközben két migránst akart becsempészni az USA belső területeire.
Vágólapra másolva!

A texasi születésű Zachary Taylor Blood módszere az amerikai zászlóval letakart koporsó volt, amely közismerten a hősi halált halt amerikai katonák végső búcsúztatójának elengedhetetlen eszköze. Blood a határvonalon, az ezrével ott tartózkodó illegális migránsok számára kijelölt zónában egy parkolóban találkozott az ügyfeleivel.

A migránsok fejenként hatezer amerikai dollárt fizettek Blood-nak azért, hogy átjuttassa őket a szigorú őrizet alatt álló régión, és elvigye őket San Antonióba.

Illusztráció Forrás: AFP/Guillermo Arias

Blood a két férfit a koporsóba tessékelte be az út idejére. A belső ellenőrzési pontokon a kérdezősködő határőröknek a texasi csempész azt felelte, hogy „egy halott tengerészgyalogos fickó" van a koporsóban. Az őröknek azonban gyanús lett, hogy a koporsó ütött-kopott állapotban volt, az amerikai zászlót pedig költözködéskor dobozok lezárásához használt szürke ragasztószalaggal rögzítették a koporsóra.

A koporsóból előmászó két migráns kihallgatásakor kiderült, hogy a San Antonió-i út egy részletesen kidolgozott terv utolsó eleme lett volna. Blood jelenleg előzetes letartóztatásban van, és akár öt év letöltendő börtönre is ítélhetik a májusra kitűzött ítélethirdetéskor.