Egy afgán migráns azért állt bíróság elé az Egyesült Államokban, mert szexuális bűncselekményt követett el egy hároméves kislánnyal szemben a virginiai tengerészgyalogos bázison, ahová a tálib hatalomátvétel után evakuálták az amerikaiak - írja a Russian Today.

A 24 éves Mohammed Tariq-ot pénteken találta bűnösnek a bíróság, miután kiderült, hogy molesztált egy hároméves gyermeket. Az ítéletet április 26-án hirdetik ki, és nagy valószínűséggel életfogytiglani börtönbüntetésre számíthat.

Képünk illusztrációForrás: Getty Images via AFP/2021 Getty Images/Jon Cherry

Az amerikai igazságügyi minisztérium közleménye szerint amerikai tengerészgyalogosok vették észre, ahogyan Tariq a kislányt fogdossa és molesztálja. Kiderült az is, hogy a pedofil migráns és a gyermek nem álltak rokoni kapcsolatban, de mindkettőjüket nemrég evakuálták Afganisztánból a tálib hatalomátvétel után. 

Tariq azzal védekezett, hogy a hasonló cselekmény, vagyis a háromévesek szexuális molesztálása - megengedett a kultúrájában. 

Az Egyesült Államok összességében 73 ezer afgánt evakuált Afganisztánból a botrányosra sikeredett kimenekítési akciók során, a kudarcért pedig az ország demokrata elnöke, Joe Biden felelős. Közülük sokan lehetnek pedofilok, szexuális bűnözők, gyilkosok és a terrorszervezetekkel kapcsolatban álló személyek is.