11 éve eltűnt macskája került vissza egy skót nőhöz

macska, Skócia
Vágólapra másolva!
Egy macska, amely több mint 11 éve tűnt el Skócia északkeleti részén, újra találkozott gazdájával - írja a BBC. Fergus 2010 végén tűnt el otthonából Forresben, a skóciai Moray államból. Végül 80 mérfölddel (130 kilométerrel) távolabb, Aberdeenben találták meg, mikrochippel azonosították.
Vágólapra másolva!

A macska több hónapja tartózkodott egy újrahasznosító központban Abeerdeenben, így találta meg a Cats Protection önkéntese. Fergus az azonosítást követően visszakerült meglepett tulajdonosaihoz. Továbbra is rejtély, hogy az állat hol járt a közbeeső években, de úgy gondolják, hogy egy járművel tette meg az utat a városba.

- mondta Fiona Mutter, tulajdonos.

Szerinte macskája mindig hajlamos volt a vándorlásra, és néha elment néhány napra, de egy nap egyszerűen nem jött vissza. Sajnos azt kellett feltételeznünk, hogy történt vele valami.

Fergust a Cats Protectiontől fogadtak örökbe, négy évig volt a családnál, mielőtt eltűnt.

Amikor hazatért,a vendégszobába helyezték, hogy megszokhassa a házban való tartózkodást, majd bemutatták neki a család másik macskáját, Ozzyt. Hamarosan otthonosan érezte magát a macska.

A bundája ápolt és fényes volt, feltehetőleg valaki nagyon vigyázott rá.

A gazdi rendkívül hálás a Cats Protection önkéntesnek, aki mindent megtett azért, hogy Fergus hazajusson.

Alice Palombo, a Cats Protection munkatársa elmondta, minden nap látják, milyen fontos a mikrochip a macskák és a róluk gondoskodó emberek számára.