A londoni bíróság elé állt az a házaspár, akiknek nyolchetes gyerekük azután halt meg, hogy több mint hatvan csontja eltörött - írja a Sky.

A 24 éves Naomi Johnson és a 26 éves Benjamin O'Shea szerint a mentősök miatt halt meg a lányuk. A bíróság viszont őket találta bűnösnek testi sértésben, illetve abban, hogy hagyták szenvedni a gyereket.

A nyolc hetes Aminának 41 bordatörése és 24 végtagtörése volt - az orvosok szerint a sérülések arra utalnak, hogy a gyereket folyamatosan verték - tudatta a rendőrség.

Naomi Johnson és Benjamin O'Shea egy másik gyerek bántalmazásában is bűnösnek találták.

A férfi - aki a hadsereg egykori tartalékos katonája - 2019. április 26-án reggel hívta a mentőket, miután Amina légzése elállt.

A mentők perceken belül kiérkeztek és megpróbálták megmenteni az életét, de a gyerek a helyszínen meghalt.

A londoni rendőrség szerint ekkor a sérüléseknek nem voltak látható nyomai, és Amináról eleinte azt hitték, hogy hirtelen csecsemőhalál szindróma, azaz bölcsőhalál okozta halálát, de a röntgenfelvételeken később számtalan csonttörés látszott.

Egyes törések a közelmúltban történtek, míg mások már gyógyulni kezdtek, ami arra utal, hogy Aminát többször is bántalmazták – tette hozzá a rendőrség. A halál oka azonban nem derült ki.

A gyerek sérülései miatt a rendőrség nyomozást indított, a szülőket pedig őrizetbe vették.

A házaspár azt mondta, hogy háziorvosnál voltak, és utána halt meg a lányuk, a töréseket, pedig a mentősök okozták.

Az orvosszakértő szerint a végtagtöréseket legalább hét különböző alkalommal okozták, a bordatörések pedig két különböző alkalommal. A szakértő szerint a sérülések nem történhettek véletlenül.

Az is bebizonyosodott, hogy Aminának korábban agyvérzés is volt, ami felszívódott.

A rendőrség kiderítette, hogy a férfi többször is hívta a segélyhívót poszttraumás stressz szindrómája miatt. 

Amina halála előtt három héttel a férfi azért telefonált, mert a gyerek vért köhögött, de orvosi utasítás ellenére nem vitte kórházba.

Az is kiderült, hogy a házaspár korábban elismerte, hogy felpofoztak és rosszul bántak azzal a gyerekkel, akinek az ügyében most elítélték őket.

Mindezek után a lap megkeresésére a helyi önkormányzat azt nyilatkozta, hogy Amina halála előtt nem tudtak semmilyen családi problémáról.

Melanie Pressley nyomozófelügyelő, aki a rendőrségi nyomozást vezette, azt mondta, hogy Johnson és O'Shea szörnyű bűnöket követett el, kislányuk pedig elképzelhetetlen számú sérülést szenvedett.

Azt a traumát, amelyet rövid élete során elszenvedett, lehetetlen felfogni  - tette hozzá DI Pressley.

"A gyerekek a felnőttektől függenek, és ebben az esetben a gyerekeket Johnson és O'Shea a legtragikusabb módon elárulta."