Tizenkét éves fiú késelt meg egy rendőrt Belgiumban - videó

Koronavírus, vírus, Belgium
Police officers control motorists at the border in Knokke, on March 20, 2020 to stop second residence owners from coming to stay in their sea side appartment or home, as new measures are taken to avoid the spread of the Covid-19. (Photo by KURT DESPLENTER / BELGA / AFP) / Belgium OUT
Vágólapra másolva!
A muszlim fejkendős édesanyja és a 17 éves bátyja társaságában lévő 12 éves fiú késelt meg több szúrással egy belga rendőrt az ország flamand tartományában, Limburg területén található Peers községben. A gyerek támadásáról videót is készített egy járókelő - írja a Brussel Times.
Vágólapra másolva!

A 41 éves kerületi rendőr éppen a kistelepülés gépjárműforgalmát irányította egy helyi iskola előtt, amikor eddig ismeretlen okból vitába keveredett az arra gyalogosan közlekedő fiúval. A rendőrt a fiú a családnál lévő késsel akarta elhallgattatni. A rendőrt kórházba szállították, de sérülései nem súlyosak.

Knokke közelében közúti ellenőrzést végző belga rendőr Forrás: AFP/Kurt Desplenter

A támadás után a rendőrség azonnal lezárta a helyszínt, és megkezdte az incidens körülményeinek a tisztázását.

A rendőrség azonban azt közölte, hogy a támadáshoz használt kés eltűnt a helyszínről, és azóta sem találják.

Peer polgármestere, Steven Matheï elfogadhatatlannak és sokkolónak nevezte a rendőr elleni támadást, és különösen azt, hogy az egy iskola közelében történt. A támadó életkorát azonban nem említette a történet sokkoló elemei között.

Belgium belügyminisztere, Annelies Verlinden is sietve felhívta a polgármestert brüsszeli irodájából, és felajánlotta támogatását a városvezetőnek.