Züllesztik Milánót az illegális migránsok

Olaszország, bevándorlás, bevándorló, migráns, illusztráció, 2017 augusztus
Milánó, 2017. augusztus 1. Olasz rendőrök afrikai bevándorlókat igazoltatnak egy biztonsági ellenőrzés során Milánó főpályaudvaránál 2017. augusztus 1-jén.(MTI/EPA/Daniel Dal Zennaro)
Vágólapra másolva!
Az luxus és divat városát egyre jobban züllesztik az afrikai bevándorlók - írja az olasz Il Giornale.
Vágólapra másolva!

A baloldali városvezetés, különösen a szilveszteri agressziókat követően immár kénytelen belátni, a befogadás nem veszélymentes. Sajtóhíradások szerint egyre több közteret sajátítanak ki, vesznek önkényesen birtokba az illegális bevándorlók, majd nyomortanyává amortizálják.

Olasz rendőrök afrikai bevándorlókat igazoltatnak egy biztonsági ellenőrzés során Milánó főpályaudvaránál Forrás: MTI/EPA/ANSA/Daniel Dal Zennaro

Giuseppe Sala, Milánó polgármestere a városlakók többszöri felszólítására elrendelete az önkényesen elfoglalt közterületek felszabadítását, a beavatkozás azonban csöppet sem volt konfliktusmentes.

A hatóságok csütörtök reggel a központi pályaudvar közeli aluljárójának kiürítésére a helyszínre vonultak, az afrikai bevándorlók azonban nem szándékoztak elhagyni sátrakból felállított átmeneti menhelyet. A konfliktus először fenyegetésekkel és kiabálásokkal kezdődött, majd sörösüvegekkel dobálták meg a helyszínen rendet és biztonságot teremteni szándékozó rendőröket.

Az agresszió közben többször is felhangzott az Allah Akbar kiabálás.

A területek kiürítése a karácsony előtti napokban kezdődött, de nem hozott végleges megoldást. A hajléktalan bevándorlók csupán a pályaudvar közelébe vonultak át, majd pár hét leforgását követően újra visszatértek a téli hónapokban védelmet nyújtó alagútba.

A beavatkozás békés és emberséges lefolytatása miatt kulturális közvetítők is részt vettek az akcióban, akik több nyelven előkészített cédulákkal közölték, hogy egy alternatív területet jelöltek ki számukra, ahová átköltöztetnek. Ennek ellenére erőszakos összecsapás alakult ki, az észak-afrikai bevándorlók és a hatóságok között.

A rendőrség munkatársainak végül megerősítést kellett kérnie az összetűzések kezelésére és a közrend helyreállítására.