Lezuhant egy szikláról és meghalt egy férfi az erdélyi Gyilkos-tónál péntek este.

A helyszínen meghalt egy gyergyószentmiklósi férfi, miután pénteken este lezuhant egy szikláról a Gyilkostó közelében - írja a Maszol.ro a Hargita megyei hegyimentő szolgálat közlése alapján. 

Fekete Örs, a Hargita megyei Salvamont-Salvaspeo Barlangi- és Hegyimentő Szolgálat vezetője azt mondta, hogy a tragédia a Gyilkostó fölött lévő panorámakabinnál történt és az okozója minden jel szerint a figyelmetlenség és az alkoholfogyasztás volt.

Az áldozat három barátjával tartózkodott a kilátópontnál, ők értesítették a hatóságok, amikor észrevették, hogy társuk nem tér vissza.

– Egész nap túrázni voltak, ezután húzódtak be a panorámakabinba, ahol alkoholt fogyasztottak. A 37 éves áldozat egyszer elhagyta a helyiséget, nem tudni, miért. 22.30-kor értesítettek minket arról, hogy a férfi nem tért vissza. Két gyergyószentmiklósi csapattal indultunk a keresésére és meg is találtuk lezuhanva. Nem tudjuk, miért ment oda, ahonnan leesett, vagy mit akart, vélhetően az alkoholfogyasztás és a figyelmetlenség okozta a bajt – mondta Agerpres hírügynökségnek Fekete Örs, aki azt is hozzátette, hogy a férfi mintegy 80 métert zuhant, tíz hegyimentő közreműködésére volt szükség ahhoz, hogy kiemeljük a testét a mélyből.

Címlapi képünk illusztráció.