Magyarország elkötelezett az Észak-atlanti Szerződés Szervezete (NATO) iránt - jelentette ki Benkő Tibor honvédelmi miniszter hétfőn Budapesten, miután fogadta Ben Wallace brit védelmi minisztert.

A közös sajtótájékoztatón a magyar tárcavezető azt mondta, hogy a haderőfejlesztési programnak köszönhetően a honvédség erős. Ben Wallace azt hangoztatta, hogy Közép-Európa nem csupán az Egyesült Királyságnak fontos, de a NATO-nak is.

Budapest, 2022. január 31. Benkő Tibor honvédelmi miniszter sajtótájékoztatót tart Ben Wallace brit védelmi miniszterrel folytatott megbeszélését követően a Stefánia Palotában 2022. január 31-én. MTI/Balogh ZoltánForrás: MTI/Balogh Zoltán

Ha az orosz agresszió invázióba fordulna át Ukrajnában, akkor Magyarország is nagy károkat szenvedne: növekednének az energia- és az élelmiszerárak, a gazdasági nehézségeken túl pedig migrációs nyomás is fenyegetne

- jelentette ki a brit miniszter.

 A felek arról egyeztettek, hogyan tudnák enyhíteni az orosz-ukrán konfliktust, elkerülve a legrosszabb forgatókönyvet, a háborút.

A koronavírus-járvány elleni harc közepette különösen nagy gond lenne az ellentét kiéleződése - mutatott rá.