Lelőttek két rendőrt egy közúti ellenőrzésen Németországban

lövöldözés rendőrök Kusel
Kusel, 2022. január 31. Rendőrségi jármű áll az úttesten egy rendőrgyilkosság helyszínének közelében a Németország nyugati részén fekvő Rajna-vidék-Pfalz tartományban fekvő Kusel járásban 2022. január 31-én. A helyi rendőrkapitányság közleménye szerint forgalomellenőrzés közben halálos lövést kapott két rendőr, aki rutin járőrszolgálatot teljesített. MTI/AP/DPA/Thomas Frey
Vágólapra másolva!
Lelőttek két rendőrt közúti ellenőrzés közben Németországban hétfőre virradóra, az eset háttere ismeretlen, az elkövetőt vagy elkövetőket keresik.
Vágólapra másolva!

A kettős rendőrgyilkosság az ország nyugati részén fekvő Rajna-vidék-Pfalz tartományban történt a Kaiserslautern melletti Kusel járásban.

A helyi - nyugat-pfalzi - rendőrkapitányság közleménye szerint hajnali 4 óra 20 perc körül

forgalomellenőrzés közben halálos lövést kapott két rendőr, aki rutin járőrszolgálatot teljesített.

A 24 éves rendőrnő és 29 éves kollégája a helyszínen meghalt, de még tudták jelenteni rádión, hogy lövöldözés történt.

Rendőrségi jármű áll az úttesten egy rendőrgyilkosság helyszínének közelében a Németország nyugati részén fekvő Rajna-vidék-Pfalz tartományban fekvő Kusel járásban január 31-én Forrás: MTI/AP/DPA/Thomas Frey

A környéket - Mayweilerhof és Ulmet település térségét - lezárták, és "intenzív" keresést indítottak.

– Az elkövetők vagy a szökéshez használt jármű leírása nem áll rendelkezésre, a menekülés iránya szintén ismeretlen – áll a közleményben, amelyben

arra kérték a környéken autózókat, hogy ne vegyenek fel stoppost.

Figyelmeztettek: legalább egy feltételezett elkövetőnél fegyver van.

Az áldozatok civil autóval járőröztek, de egyenruhát viseltek

A Südwestrundfunk (SWR) regionális közszolgálati médiatársaság rendőrségi információkra épülő beszámolója szerint az áldozatok civil autóval járőröztek, de egyenruhát viseltek.

A 22-es számú járási úton megállítottak egy gyanús járművet. Első rádióüzenetükben bejelentették, hogy egy vad tetemére bukkantak a csomagtartóban, ezért alaposabb ellenőrzést kezdenek.

A második - és utolsó - rádióüzenet egy segélykiáltás volt.

- mondta az egyik rendőr, mielőtt megszakadt a rádiókapcsolat.

A helyszínre erősítést küldtek, de a bajba jutott kollégákon már nem lehetett segíteni. A Bild című lap információi szerint a 24 éves áldozat - aki még a gyakornoki idejét töltötte - már halott volt, amikor az erősítés megérkezett, 29 éves társa röviddel később halt meg.

A nőnek nem volt esélye védekezni, ezt jelzi, hogy a fegyvere még a tokjában volt, amikor megtalálták. Fejlövéssel végeztek vele.

Idősebb kollégájának még sikerült előhúznia szolgálati fegyverét. Kiürítette a teljes tárat, de végül őt is fejbe lőtték.

Az eset országszerte megdöbbenést váltott ki.

- írta a Twitteren Nancy Faeser szövetségi belügyminiszter, hozzátéve, hogy mindent megtesznek az elkövetők elfogásáért.

Kifejezte részvétét az áldozatok hozzátartozóinak mások mellett Malu Dreyer tartományi kormányfő, aki elrendelte, hogy a gyász jeleként eresszék félárbocra a zászlót valamennyi közintézménynél, és tűzzenek ki gyászszalagot minden rendőrautóra.