A német kancellár hamarosan találkozik Vlagyimir Putyinnal

German Finance Minister Holds Press Conference On Tax Revenues Estimate NurPhoto General news November 11 2021 11th November 2021 Horizontal PRESS CONFERENCE
Olaf Scholz
Vágólapra másolva!
Olaf Scholz kancellár bejelentette, hogy hamarosan találkozni készül Vlagyimir Putyin orosz elnökkel Moszkvában.
Vágólapra másolva!

Scholz a ZDF német közszolgálati televízió szerda esti műsorában közölte, hogy moszkvai látogatása tervbe van véve és "nemsokára meg is valósul", ugyanakkor pontos időpontot nem említett.

Olaf Scholz Forrás: AFP/NurPhoto/Emmanuele Contini

"Hamarosan beszélek Putyinnal Moszkvában a szükséges ügyekről. Össze kell hangolni az Európai Unióval és a NATO-val kapcsolatos politikát" - fogalmazott Scholz, hozzátéve, hogy látogatása részleteit a megfelelő időben közzé fogják tenni.

A német kancellárt február 7-én fogadja Joe Biden amerikai elnök a Fehér Házban, hogy megvitassák az Oroszország és Ukrajna között kiéleződött feszültséget.

Scholz újságírói kérdésre válaszolva elmondta azt is, hogy nem fog Pekingbe utazni a pénteken kezdődő téli olimpiára. A német kancellár hetekig nem válaszolt egyértelműen a részvételét firtató kérdésekre, miközben több nyugati ország is csatlakozott a pekingi sporteseménysorozat amerikai kezdeményezésű diplomáciai bojkottjához emberi jogi aggályokra hivatkozva.