Öten meghaltak egy indiai szénbányában történt balesetben

Horizontal ENERGY AND RAW MATERIALS LORRY COAL MINE
Egy férfi szenet gyűjt az út szélén, amelyet a szenet szállító teherautók kiszórtak az indiai Madhya Pradesh állambeli Singrauliban 2021. november 18-án.
Vágólapra másolva!
Legalább öt ember meghalt egy szerencsétlenségben egy elhagyott szénbányában a kelet-indiai Jharkhand államban - írja a The Sun Daily. A bánya egy része beomlott.
Vágólapra másolva!

A helyi sajtó jelentése szerint egy férfi és négy nő halt meg a balesetben, amikor szenet szedtek, és a Coal India üzletágának tulajdonában lévő

bánya egy része beomlott kedden Dhanbad régióban.

„Számos környező területekről naponta több szénszedő megy ilyen helyekre. És ezeknek a válogatóknak a többsége nő" – mondja Sanjeev Kumar Dhanbad rendőrfelügyelő.

Egy férfi szenet gyűjt az út szélén, amelyet a szenet szállító teherautók kiszórtak az indiai Madhya Pradesh állambeli Singrauliban 2021. november 18-án - Illusztráció Forrás: AFP/Money Sharma

Jharkhand ugyan India egyik legszegényebb állama, de birtokában van az ország összes ásványkincsének mintegy 40 százaléka.

Nem ritka, hogy a szegény emberek és az illegális bányászok veszélyes körülmények között szenet vagy más anyagokat gyűjtenek a bányászati területekről, ami balesethez vezet.

A címlpai kép illusztráció!