Többször is elítélték már a Las Vegas-i halálos baleset okozóját

Vágólapra másolva!
Már többször is megbüntették a közlekedési szabályok megszegéséért azt az amerikai férfit, aki a szombati Las Vegas-i halálos balesetet okozta. A karambolban rajta kívül 8 ember halt meg - írja a Fox News.
Vágólapra másolva!

Szombaton súlyos baleset történt Las Vegasban, amiben kilenc ember, köztük egy héttagú család halt meg. A balesetben a vétkes sofőr, Gary Dean Robinson a piros lámpánál felgyorsított 160 kilométer/órás sebességre fékezés helyett, és nekiment egy kisbusznak, amiben a család utazott.

A nyomozás során kiderült, hogy

a férfinak már korábban is volt dolga a rendőrséggel, már pénzbüntetést is kapott a közlekedési szabályok megszegéséért.

A férfi már börtönben is ült kokainbirtoklásért, később megszegte a szabadlábra helyezés feltételeit is, és bántalmazás miatt is állt bíróság előtt. Többször megbüntették gyorshajtásért is, legutóbb pont kilenc nappal a halálos baleset előtt vallotta bűnösnek magát egy ilyen ügyben, ami miatt 150 dollár büntetést kellett kifizetnie.

A szombati balesetben egy forgalmas kereszteződésben hajtott bele a kisbuszba, de még három jármű is érintett volt a balesetben. A kisbuszban egy család utazott, mindannyian meghaltak, köztük négy gyerek, valamint Robinson utasa is. Egy 31 éves nő életveszélyesen megsérült.

Még körülbelül négy hetet kell várni a toxikológiai vizsgálatok eredményére, hogy kiderüljön, a sofőr alkohol vagy drog hatása alatt állt-e a baleset estéjén.