A 22 éves Justine Johnson halálra szúrta hároméves lányát, Sutton Mossert, majd egy szemeteszsákba rejtette a holttestét. Később a gyilkosságot azzal magyarázta, hogy minderre SpongyaBob Kockanadrág utasította, egyenesen a tévéből. Állítása szerint azt is közölte vele a rajzfilmfigura, hogy ha nem teszi meg, ő fog meghalni.

A megdöbbentő eset szeptember 16-án történt. Mint kiderült, a nőnekheroinelvonás és alváshiány okozta a hallucinációit, melynek során elhitte, hogy a rajzfilmfigura utasította őt a gyilkosságra.

A pénteki előzetes meghallgatáson Ryan Eberline, a helyi gyermekvédelmi szervezet nyomozója elmondta, hogy Justine Johnson épp a gyilkosság napján költözött el anyja michigani házából, ahol addig élt. Mielőtt a lánya ellen fordult volna, elment egy temetőbe, majd onnan visszatérve megpróbált öngyilkos lenni.

Azt mondta, semmire nem emlékszik abból, ami Shuttonnal történt, viszont hallucinációi voltak a heroinelvonás miatt, és két hétig szinte semmit nem aludt. Úgy hallotta, mintha SpongyaBob Kockanadrág egyenesen hozzá beszélne a tévéből, és azt parancsolná neki, hogy ölje meg a lányát, különben ő fog meghalni. Azt mondta, halálfélelme lett, és ez teljesen elvette az eszét"

- idézte fel a nő anyja a történteket egy helyi lapnak október 1-én.

A nő bátyja, Knesley Johnson elmondta, hogy amikor aznap munkába indult, még találkozott testvérével, és unokahúgával, akiken akkor még semmi szokatlant nem tapasztalt, olyanok voltak, mint máskor.

Forrás: michigani rendőrség

De amikor hajnali fél 4-kor hazajött a munkából, sehol nem találta őket, ezért megkérdezte 17 éves unokaöccsét, hogy hol vannak.

Majd amikor elmentek a nő új lakcímére, és keresni kezdték őket,

a 17 éves fiú meglátta, hogy egy zsákból lóg ki a gyerek lába.

Odarohantam Knesley-hez, és mondtam neki, hogy mit láttam, ő egyszerűen nem hitt nekem, azt hitte, viccelek."

A rendőrök, már kora reggel, a fivérek bejelentése után a helyszínre siettek. 

A hátsó szobában találtak két szemeteszsákot, az egyikből egy láb lógott ki - mint kiderült, az unokahúguk lába, amely addigra már hideg volt. Azonnal értesítettük a mentőket

- mondta Gerald Soboleski rendőr.

A rendőrök több vérfoltot találtak a folyosó szekrényének ajtaján, a nappali kanapékon, illetve a hálószobában lévő tárgyakon.

A hálószobában három kést is találtak, a kislány teste pedig egy takaróba volt csavarba, és egy vérrel szennyezett farmernadrággal együtt találták meg a szemeteszsákban. A gyerek hasán, nyakán, és mellkasán is találtak sérüléseket. Johnson ellen gyilkosság miatt emeltek vádat, letartóztatták, óvadék ellenében sem engedik ki - írja a DailyStar.

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116 123 ingyenes lelki elsősegély-számot, vagy keresse fel a suicidprevencio.hu weboldalt!