Az erős szél többek között megrongálta a milánói központi pályaudvar tetjét, az észak olasz városban négyen súlyosan megsérültek, még nem tudni, hogy mekkora a kár.

A Stazione Centrale pályaudvarban keletkezett kár műszaki felmérése megkezdődött. A helyszínen vannak a tűzoltók is. A vasútállomásra történő biztonságos be- és kilépésre folyosókat alakítottak ki.

Több milánói utcát lezártak, miután a szélben mindent felkap, és így veszélyessé váltak a helyi sajtó szerint.

Milánó elővárosában, Settalában egy 76 éves férfira a szél rádöntött egy fát. Agyrázkódással és végtagtöréssel szállították kórházba.

A metropolisz másik elővárosa, Rho egyik terén egy fa zuhant rá két ember mellkasára, amikor a szél kicsavarta azt a helyéről. Egy 64 éves férfit és 66 éves nőt vittek kórházba.

Az egyik építési területen dolgozó 35 éves férfit a szél lesodorta az állványról, helikopterrel szállították kórházba.

Milánóban és környékén hétfő reggel óta tartanak az erős széllökések, a szél sebessége elérte az óránkénti kilencven kilométert. A milánói önkormányzat elrendelte a parkok lezárását, és arra szólította fel a lakosságot, hogy kerülje el a város fás részeit és az építkezési állványokat.

A szél lesodorta a város központjában található Sforza-kastély tetőcserepeit, Segratéban pedig óvodát kellett kiüríteni, miután a zord időjárás itt is megrongálta a tetőt.