Lincselésre kész tömeg várta a pedofilt védelmező brit munkáspárti vezetőt a parlament előtt

Vágólapra másolva!
Feldühödött, lincselésre kész tömeg várta hétfőn este a brit védelmi minisztérium épülete előtt a brit Munkáspárt vezetőjét, Keir Starmert.
Vágólapra másolva!

Starmer egy Ukrajnával kapcsolatos megbeszélés után indult vissza gyalog a Westminster épületébe, amikor a támadásra kész gyülekezet meglepte. A munkáspárt vezetője végül testőrök gyűrűjében és a megerősített rendőri fal mögé húzódva tudott csak az őt végül kimenekítő rendőri autóhoz eljutni. A skandáló utcai gyülekezet árulónak és a pedofilok védelmezőjének nevezte a pártvezetőt.

A lincselési hangulat előzménye, hogy múlt héten Boris Johnson miniszterelnök Starmert tette felelőssé azért, hogy évekkel ezelőtt nem indult eljárás Nagy-Britannia egyik legelvetemültebb pedofil bűnözője, Jimmy Savile ellen, aki a 2011-ben bekövetkezett haláláig nyugodtan élhetett az általa elkövetett kegyetlen pedofil bűntettek ellenére is.

A kérdéses időszakban ugyanis Starmer volt London ügyészi hivatalának a vezetője, és mégsem indított eljárást Savile ellen.

Jimmy Savile (1926-2011) Nagy-Britannia egyik legismertebb lemezlovasa, rádiós-televíziós műsorvezetője és médiaszemélyisége volt, és egyben az ország egyik legelvetemültebb szexuális és pedofil bűnözője is. Savile több száz 5 és 75 év közötti áldozatot erőszakolt meg, például abban a pszichiátriai zárt intézetben is, ahol az aberrált Savile önkéntesi munkát vállalt a kiszolgáltatott betegek mellett.

Savile szexuális bűncselekményeiről környezete hallgatott, szemet hunytak felette a férfi ismertsége miatt.