Rejtett kamera buktatott le egy perverz ápolót, aki megerőszakolt egy 99 éves asszonyt

Vágólapra másolva!
 A 48 éves Philip Carey egy blackpooli szociális otthonban erőszakolt meg egy demens, beteg nyugdíjast, akiről gondoskodnia kellett volna. Erre akkor derült fény, amikor a családnak feltűnt az asszony szokatlan viselkedése, és rejtett kamerát szereltettek a szobájába. A felvételek sokkolták a rokonokat, akik azonnal hívták a rendőröket - írja a DailyStar.
Vágólapra másolva!

A családnak egy idő után feltűnt az idős asszony furcsa, riadt viselkedése: amikor meglátogatták az otthonban, a nő

nem engedte, hogy megérintsék, illetve többször kérlelte őket, hogy ne hagyják ott, mert bántani fogják.

Forrás: Lancashire Constabulary / SWNS.C

A család ekkor felszerelt egy rejtett kamerát szobájában, melynek során fény derült az asszony különös viselkedésének okára:

48 éves ápolója többször is molesztálta és megerőszakolta. A család ekkor azonnal értesítette a rendőröket, akik őrizetbe vették a férfit.

A férfit bűnösnek mondták ki mentális betegségben szenvedő, védekezésre képtelen személy ellen elkövetett szexuális erőszakban.

Életfogytiglanra ítélték, amiből legalább 10 évet le kell töltenie, mielőtt feltételesen szabadulhat:

"Az idős rokonunk szörnyű dolgokon ment keresztül, ráadásul egy olyan ember miatt, akinek pont hogy gondoskodnia kellett volna róla.

Aztán a kamerafelvételeket látva lesokkolódtunk. Sosem gondoltuk volna, hogy a saját szobájában bántalmazzák, és megerőszakolják. A történtek teljesen felforgatták az életünket, azóta sem tudtuk még őket igazán feldolgozni".

A család több tagja is elmondta, hogy szeretnénk felhívni mindenkinek a figyelmét, aki gondozókra bízza idős, beteg családtagjait, hogy legyenek nagyon szemfülesek, vegyék komolyan, ha másképp kezd viselkedni, mint addig. Ha felmerül a gyanú, hogy valami rossz történik vele, tegyenek ellene, amíg lehetséges.

- mondta az ügyész.