Elszabadult kecskecsorda okozott fennakadást Angliában - videó

Llandudno kecske
LLANDUDNO, WALES - MARCH 31: Mountain goats roam the streets of LLandudno on March 31, 2020 in Llandudno, Wales. The goats normally live on the rocky Great Orme but are occasional visitors to the seaside town, but a local councillor told the BBC that the herd was drawn this time by the lack of people and tourists due to the COVID-19 outbreak and quarantine measures. (Photo by Christopher Furlong/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Elkóborolt kecskecsorda okozott fennakadást a Conwy megyei Llandudnóban, az állatok megbénították egy bolt parkoló forgalmát - írja a BBC. A kecskék békések voltak.
Vágólapra másolva!

A csorda körülbelül tíz kecskéből állt és elállták a parkoló bejáratát.

Nem voltak agresszívek, láthatóan jó természetű, nyugodt példányok tévedtek be a városba, nem zavartatták magukat.

A parkolóban okozott fennakadást sok autós dühödt dudálással próbálta megoldani, ami nem vezetett sikerre. A szemtanúk szerint nagy zajt csaptak, két kecske az úttesten még egymásnak ment, de ez nem tartott sokáig, ők sem voltak agresszívek.

Az emberek nem tudtak kiszállni az autóikból, nem erre számítottak, mikor elindultak vásárolni. A conwy-i vezetés azt mondta, hogy nem tudják elszállíttatni a kecskéket, mert magánterületen vannak. A kecskék által okozott károkért nem vállalnak felelősséget.

A kasmíri kecskék eredetileg Viktória királnő ajándékai voltak Lord Mostynnak. Vadon élő állatoknak tekintik őket, és senki nem felelős értük.

A kecskék nemzetközi hírnevet szereztek, amikor Llandudno elhagyatott utcáira vonultak a járvány 2020-as csúcspontján.

Hegyi kecskék kóborolnak LLandudno utcáin 2020. március 31-én Llandudnóban, Walesben. Forrás: Getty Images/Christopher Furlong