35 évig szexuálisan bántalmazta a diákokat a Kaliforniai Egyetem egyik nőgyógyásza

Vágólapra másolva!
Tagadja a vádakat a Kaliforniai Egyetem egyik nőgyógyásza, akiről több mint 200 nő állítja, hogy szexuális bántalmazta őket. Az egyetem 250 millió dolláros kártérítést fizet az áldozatoknak - írja a BBC.
Vágólapra másolva!

A Kaliforniai Egyetem 250 millió dollárt fizet ki több mint 200 nőnek, akiket szexuálisan zaklatott az Los Angeles-i campus (UCLA) nőgyógyásza.

James Heaps az UCLA egészésügyi központjában dolgozott 1983 és 2018 között. Nyomozás csak 2017-ben indult el ellene, a bírósági eljárás miatt pedig 2019-ben felfüggesztették az engedélyét.

A nők nemcsak azt állítják, hogy szexuálisan bántalmazta őket, hanem azt is, hogy az egyetem megpróbálta ezt eltitkolni.

Heaps ellen összesen 21 vádpontban emeltek vádat hét nő ellen elkövetett szexuális zaklatás miatt, amikben ő ártatlannak vallotta magát.

Az egyetem azt reméli, hogy a megállapodás meghozza "a gyógyulást és a lezárást" az érintett nőknek. Ez ugyanakkor nem érinti a férfi ellen folyó másik eljárást, amit több mint 300 egykori páciense indított. Tavaly júliusban egy szövetségi bíró már 73 millió dolláros kártérítésre kötelezte az orvost, abban a perben több mint 5500 nő volt érintett.

Heaps volt egyszer az egész Kaliforniai Egyetem legjobban fizetett orvosa.

Az őt vádolók szerint

igazi szexuális ragadozó, aki orvosi vizsgálatok alatt követte el a bántalmazásokat.

Mivel egyszerre volt nőgyógyász és onkológus, főleg rákos betegeket látott el.