Fegyveres támadást előzött meg a rendőrség egy portugál egyetemen

Vágólapra másolva!
A portugál rendőrségnek sikerült megelőznie egy fegyveres támadást egy lisszaboni egyetemen, a gyanúsított ellen terrorizmus miatt is vádat emelnek - közölte a portugál bűnügyi nyomozó ügynökség (PJ) csütörtökön.
Vágólapra másolva!

A tájékoztatás szerint őrizetbe vettek egy 18 éves férfit, aki az ügynökséghez eljutott információk szerint részletes tervet állított össze diákok megtámadására az ország legnagyobb felsőoktatási intézményének kampuszán.

A hatóság nem ismertette a gyanúsított személyazonosságát, de a helyi sajtó úgy tudja, portugál állampolgárról van szó. A PJ közleményében tudatta, hogy a férfi több fegyvert tartott magánál illegálisan, illetve más olyan eszközök birtokában is volt, amelyek alkalmasak merénylet elkövetésére.

A PJ beszámolója szerint a gyanúsított ellen illegális fegyvertartás és terrorizmus címén emeltek vádat.

Célpontjai a Lisszaboni Egyetem természettudományi karának diákjai lettek volna.

A gyanúsított péntekre időzítette volna tettét, de a bűnügyi nyomozó ügynökségnek még sikerült időben megállítania. A csütörtök reggeli órákban fogták el, pénteken már bíróság elé állítják.

A Público című helyi napilap egy PJ-n belüli forrástól úgy tudja, a gyanúsított élénken érdeklődött az Egyesült Államokban végrehajtott iskolai lövöldözések iránt.