Legalább hét halálos áldozata van a délnyugat-franciaországi Saint-Laurent-de-la-Salanque településen történt robbanásnak és az azt követő tűznek. Egy kisbaba és egy másik gyerek is van az áldozatok között.

A SkyNews azt írja, hogy hajnali 1 óra körül történt robbanás a társasház aljában lévő üzletben. Innen terjedt tovább a tűz az emeletekre és a szomszédos házakra, ahol családok laktak. 

85 tűzoltó dolgozott oltotta a lángokatForrás: AFP/Raymond Roig

Az éjszaka folyamán 85 tűzoltó dolgozott a lángok megfékezésén, amit néhány órán belül sikerült eloltani. 

A portál azt írja, hogy a tűzvészben két gyerek is meghalt. Az egyik egy kisbaba.

 A Bild azt is hozzátette, egyelőre nem tudják, mi okozta a robbanást, habár az üzlet közelében gázpalackokat találtak. Legalább tizenegy lakásban keletkeztek károk.

Egy 27 éves férfi, aki kiugrott az első emeletről, súlyosan megsérült. A könnyebb sérüléseket elszenvedő lakókat füstmérgezés gyanújával vitték kórházba.

Szándékos gyújtogatás történhetett

Egy erős robbanást lehetett hallani, aztán hatalmas lángokat lehetett látni- mondta az AFP hírügynökségnek egy szemtanú, aki a szemben lévő épületben lakik. "Aztán kiáltásokat hallottunk, az utca szemben lévő oldalán a kirakatok betörtek. A tűz a kisboltban vagy a mellette található gyorsbüfében ütött ki a földszinten" - tette hozzá a tanú. A gyorsbüfében vasárnap délután munkálatokat végeztek.

A tanút az utca többi lakójához hasonlóan a tűzoltók a 10 ezer lakosú település dísztermében helyezték el. Az önkormányzat közölte, hogy a megrongálódott épületben élőknek a település szállást biztosít.

Az ügyészség szándékos gyújtogatás gyanújával indított eljárást. Gérald Darmanin belügyminiszter jelezte, hogy a még a nap folyamán a helyszínre látogat.