Illegális migránsok foglaltak el egy üres hotelt Brüsszelben

Vágólapra másolva!
Egy csoport dokumentumok nélküli migráns elfoglalt egy használaton kívüli hotelt Brüsszelben - írta hétfőn a The Brussels Times belgiumi hírportál.
Vágólapra másolva!

A Brüsszel északkeleti részén, Saint-Josse városrészben található szállodában a vasárnap este kiérkező rendőrök mintegy 50, főként afrikai országokból érkező illegális migráns találtak.

Megállapították azonban, hogy az épületet már több mint 24 órája birtokba vették, ezért a rendőri beavatkozás jogilag már nem volt lehetséges. A szabályok szerint így az épület tulajdonosát tájékoztatják a "lefoglalásról", és ő tehet jogi lépéseket.

A hírportál szerint az épületfoglalók csoportja illegális migránsokból szerveződött, akik magukat "Brüsszel iratok nélküli önkénteseinek" nevezik. A helyi sajtónak úgy nyilatkoztak, remélik, hogy sikerül "ideiglenes elfoglalási megállapodást" kötniük a tulajdonossal, hogy ne kelljen tovább hajlék nélkül maradniuk.

A csoport szerint a szálloda több mint egy éve üresen áll, és nem nyújtottak be kérelmet felújításának engedélyeztetésére. Az épületfoglalók azt is elmondták, hogy kapcsolatba léptek a helyi önkormányzattal.

Annak ellenére, hogy a kormány többletforrásokat biztosít a menedékkérők elhelyezésére, Brüsszelben már hónapok óta nincs hely a befogadóközpontok előtt sorakozó migránsok mindegyikének.