Két személyvonat ütközött össze hétfőn 16 óra 40 perc körül München déli részén, Schäftlarn vasútállomás közelében. A vonaton állítólag körülbelül 100 ember utazott, köztük sok diák. A Bild információi szerint egy ember meghalt, többen is súlyosan megsérültek.

Két személyvonat ütközött össze hétfőn kora este a München déli részén található Schäftlarn vasútállomás közelében.

A baleset akkor következett be amikor az egyvágányú szakaszon az egyik vonat elhagyta az állomást, a másik viszont befelé tartott.

A hatóságok szerint egy ember meghalt és tucatnyian megsérültek, többen súlyosan.

Az ütközés ereje állítólag az egyik vasúti kocsit teljesen kisiklatta.

A Mirror szerint a baleset áldozata az egyik vonatot vezető mozdonyvezető, a másik a baleset után beszorult a roncsok közé.

Mentők dolgoznak a baleset helyszínén.Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Matthias Balk

A Bild szerint a balesetben legalább 14 ember sérült meg, de ez a szám akár ennek a többszöröse is lehet.

Egy ember meghalt, sokan megsérültek amikor két személyvonat összeütközött kora este Münchenben.Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Matthias Balk

Az ütközés helyszínére csaknem kétszáz mentős, tűzoltó és rendőr érkezett, helikoptereket is bevetettek, a környéket lezárták.

Egy 19 éves utas a Merkur című helyi lapnak is megerősítette, hogy a baleset közvetlenül azután történt, hogy a sok diákot szállító vonat elhagyta a pályaudvart.

Elmondása szerint az ütközés olyan erős volt, hogy mindenki hirtelen kirepült a székből.

Egy másik szemtanú szerint az egyik vonat többször is megállt, mielőtt egy hatalmas robajt hallottak és bekövetkezett az ütközés, utána az egyik fülke füstölni kezdett, majd aki tudott kimenekült a vonatból.

Tavaly augusztusban már majdnem történt egy hasonló baleset

A Bayerischer Rundfunk információi szerint a baleset helyszínén még 2021 augusztusában majdnem történt egy hasonló baleset. Akkor is két elővárosi vonat tartott egymás felé az egyvágányú szakaszon, de akkor a két mozdonyvezető még időben tudott fékezni.