New Hampshire-i diákok bocsátottak vízre egy hajót 2020-ban, nemrég Norvégiában talált rá egy hatodikos gyerek - írja a The Guardian. A kishajót gyerekektől származó alkotások díszítették, amelyet GPS-szel is felszereltek.

462 nappal később talált rá egy gyerek arra a csónakra, amelyet még 2020-ban bocsátottak vízre New Hampshire-i diákok. A hajó 1,8 méter hosszú, amelyet makkok, levelek díszítettek és nyomkövető berendezéssel is felszerelték.

Eredeti állapotában így nézett ki, amikor vízre bocsátottákForrás: Rye Jr. High School - Facebook

Az amerikai Portsmouth Herald hétfőn jelentette a hírt, hogy február 1-jén találtak rá a hajóra, egy kis szigeten, a norvég Smolában, Dyrnes közelében.
A 8300 mérföldes (közel 14 ezer kilométeres) út során a fedélzet és a raktér épségben maradt.

Ebben az állapotban talált rá a norvég diák a csónakraForrás: Rye Jr. High School - Facebook

Karel Nuncic, aki megtalálta, elvitte a csónakot az iskolájába, és osztálytársaival együtt lelkesen kinyitották a múlt héten. A norvég iskola hamarosan tervezi, hogy hamarosan felveszi a kapcsolatot a Rye Junior High diákjaival.A New Hampshire-i diákok követték a kishajó útját az Atlanti-óceánon, volt egy hosszabb időszak, amikor semmilyen jelet nem adott a GPS.

A kishajó óriási utat járt beForrás: Rye Jr. High School - Facebook

A hajó a hurrikán szezonban tért vissza, augusztusban és szeptemberben már Írország magasságában járt. Aztán megint eltűnt egy időre. Január 30-án a hajó egy kis norvég szigettől nyugatra landolt.

Meglepett, hogy a hajó valóban eljutott valahova – mondta Molly Flynn, az egyik hetedikes tanuló.

Azt hittem, hogy elakad valami középső ponton (a térképen), de valóban sikerült, ez nagyon klassz dolog.