Lezsidózta a baloldali francia elnökjelölt a bevándorlásellenes elnökjelöltet

Horizontal HEADSHOT POLITICS MUNICIPAL ELECTION
European Member of Parliament Yannick Jadot (C) of the Europe Ecologie - Les Verts (EELV) green party poses on June 24, 2020, in Montpellier, southern France, during a visit to support the campaign of the Montpellier city hall candidate leading the Montpellier Unie (Montpellier United) electoral list, ahead of the second round of France's 2020 municipal elections held on June 28. (Photo by Pascal GUYOT / AFP)
Vágólapra másolva!
A tipikus baloldali antiszemitizmus visszataszító példáját mutatta Yannick Jadot francia zöldpárti elnökjelölt: egész egyszerűen lezsidózta Éric Zemmourt, a bevándorlásellenes és Jadot-nál sokkal esélyesebb elnökjelöltet.
Vágólapra másolva!

Yannick Jadot a Radio J nevű adó vendége volt vasárnap, és a nála összehasonlíthatatlanul esélyesebb elnökjelöltet, a világhírű esszéírót, Éric Zemmourt szidta.

Szerinte Éric Zemmour - Lenin állítólagos mondását idézte a szélsőbaloldali jelölt - egy hasznos idióta, mert nem veszi észre zsidó létére, hogy antiszemitákat segít. A teljesen értelmetlen és alaptalan állítást később úgy folytatta, hogy Zemmour egy megélhetési zsidó. Jadot a műsorvezető moderálása ellenére is tovább zsidózott.

Yannick Jadot Forrás: AFP/Pascal Guyot

A francia baloldal fülét-farkát behúzva lapít a nyílt antiszemitizmus ellenére. A Zemmour melletti másik radikális jobboldali jelölt, Marine Le Pen viszont gyalázatosnak nevezni Yannick Jadot zsidózását.

Franciaországban április 10-én lesz az elnökválasztás első, két héttel később a második fordulója. Az lehet elnökjelölt, aki 500 hivatalos ajánlást szerez szenátoroktól, képviselőktől, polgármesterektől. Öt évvel ezelőtt Marine Le Penre 10 millióan szavaztak, viszont az 500 ajánlást alig tudta összegyűjteni a baloldali véleményterror miatt. Most ő is, meg Zemmour is egyelőre azért küzd, hogy legyen 500 hivatalos ajánlójuk.

Éric Zemmour Forrás: MTI/EPA/Christophe Petit Tesson

A legutóbbi felmérések átlaga szerint Macron az első fordulóban 25%-ot kapna, Marine Le Pen pedig 16,5%-ot, így ők ketten jutnának a második fordulóba. Éric Zemmour és Valérie Pécresse 15%-on áll.

Valérie Pécresse a hagyományos jobbközép elnökjelöltje, de hétvégi kampánynyitója katasztrofálisra sikerült, később el is kellett ismernie az RTL műsorában, hogy rossz szónok.

A további jelölteknek semmi esélye, hogy a második fordulóba kerüljenek: a szélsőbaloldali (újkommunista) Jean-Luc Mélanchon 10%-on áll, a zöldpárti, radikális baloldali Yannick Jadot 5,5%-on, a hagyományos kommunista Fabien Roussel 3,5%-on, a bevándorláspárti, baloldali Christiane Taubira 3%-on. A hagyományos szocialista pártot képviselő Anne Hidalgo (aki egyébként a katasztrofális teljesítményt nyújtó párizsi főpolgármesternő) 2,5%-ot kapna, ha most vasárnap lennének a választások.