Egyre gyakoribb a nők elleni szexuális erőszak Olaszországban

Római migránstábor, Róma, migráns
ROME, ITALY - FEBRUARY 19: African migrants live in the makeshift camp for migrants and refugees despite the low temperatures during the winter season in Rome, Italy on February 19, 2017. About two hundred African and Kurdish migrants are blocked in the Baobab migration centre, a makeshift camp near tiburtina train station without water, electricity and toilets and try to live during winter season. (Photo by Antonio Masiello/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Egyre több olasz nőt ér szexuális agresszió, az elkövetők egyre több esetben az ország területén jogtalanul tartózkodó bevándorlók.
Vágólapra másolva!

Szinte napi rendszerességgel számol be a sajtó olyan megrettentő hírekről, hogy hogyan támadnak és erőszakolnak meg gyanútlan hétköznapi tevékenységüket végző olasz nőket. Különösen a nagyvárosokban gyakori a bűncselekmények előfordulása.

Egy 26 éves kétgyermekes milánói nőt támadott meg egy egyiptomi származású férfi, miközben a San Raffaele kórház környékére, a munkahelyére sietett. A bűnöző a hajnali órákban a nő nyomába szegődött, miután az leszállt a metrószerelvényről.

Képünk illusztráció Forrás: Getty Images/Antonio Masiello

A metróállomást elhagyva egy útszéli sáncba lökte, majd arra kényszerítette, hogy egy csatorna vezetékbe másszon, ahol senki sem láthatta, mit tesz vele.

A halálra rémült nő, könyörgött, hogy engedje szabadon.

Azt hitte, hogy a szexuális erőszakot követően végez vele. A rendőrségnek a helyszínen talált ruhadarabok és a metróállomáson elhelyezett megfigyelő kamerák által készített felvételek segítségével sikerült beazonosítani az egyiptomi migránst.