Óriási viharok pusztítanak Rio de Janeiróban, legalább 18 ember meghalt - videó

Petrópolis, 2022. február 16.
Mentőalakulatok tagjai keresőkutyával kutatnak a heves esőzések nyomán bekövetkezett földcsuszamlás áldozatai után a brazíliai Rio de Janeiro állambeli Petrópolisban 2022. február 16-án. A természeti katasztrófának több halál
Petrópolis, 2022. február 16. Mentőalakulatok tagjai keresőkutyával kutatnak a heves esőzések nyomán bekövetkezett földcsuszamlás áldozatai után a brazíliai Rio de Janeiro állambeli Petrópolisban 2022. február 16-án. A természeti katasztrófának több halálos áldozata van a hegyvidéki régióban. MTI/AP/Silvia Izquierdo
Vágólapra másolva!
Legalább 18 ember halt meg sárlavina és áradások miatt Brazíliában - írja a Sky News. Rio de Janeiróban néhány óra alatt annyi eső esett, mint amennyi az előző hónapban összesen. Szakértők szerint a halálos áldozatok száma jelentősen nőhet még.
Vágólapra másolva!

A közösségi médiában közzétett felvételeken jól látható, hogy autókat és házakat söpörnek el a földcsuszamlások, Petropolis város utcáin hömpölyög a víz.

A heves esőzések nyomán bekövetkezett földcsuszamlás áldozatai után kutatnak mentőalakulatok tagjai a brazíliai Rio de Janeiro állambeli Petrópolisban. Forrás: MTI/AP/Silvia Izquierdo

Az állami tűzoltóság tájékoztatása szerint több mint 180 katona dolgozik mentési munkálatokon, ugyanis

három óra leforgása alatt majdnem 26 centiméter eső esett.

A petropolisi városháza közleménye szerint a heves esőzések nagyszámú incidenst és áldozatot követeltek, a mentési és helyreállítási folyamatokon dolgoznak.

Aggodalomra ad okot, hogy a halálos áldozatok száma jelentősen megnövekedhet azon a területen, ahol 2011-ben már több száz ember halt meg heves esőzések miatt.

Jair Bolsonaro brazil elnök oroszországi tartózkodása alatt Twitter bejegyzésében ismertette, hogy utasította a kormányt az azonnali segítségnyújtásra és támogatásra a rászorulóknak.