Zavaros mondatok, zavart előadás: Gyurcsány után Márki-Zay is tartott évértékelőt

Vágólapra másolva!
Miután Gyurcsány Ferenc a múlt héten megtartotta a baloldal évértékelőjét, és bejelentette, hogy készen állnak a kormányzásra, jelöltje, Márki-Zay Péter csütörtökön mondta el a magáét. Magáét - ez pontatlan kifejezés, hiszen Gyurcsány mondatait visszhangozta, kínosan rossz előadásban.
Vágólapra másolva!

Természetesen attól még nem lesz valaki jó politikus, ha jó szónok. De az a (természetesen nem egészségügyi értelemben vett) dadogás, nyelvbotlások sorozata, a folyamatos izgulás, amit Márki-Zay produkált, egyetlen politikusnak sem válik a dicsőségére.

Nehéz idézni érdemit a beszédéből: Romániát dicsérete, Magyarországot gyalázta, nagyjából így lehet összefoglalni az "évértékelőt".

A (feltehetően) súgógépről nehézkesen elmondott szöveget Gyurcsányék a kezükben tartották: így nem tett olyan beismerő vallomást, mint fonyódi fórumán: ők a fasisztákat és a kommunistákat is képviselik.

A közönség a 106 baloldali képviselőjelölt volt - és még ők is alig tapsoltak. Utána egyébként a baloldal vezetőjének a felesége, Dobrev Klára is beszélt, az ATV szerint.