A Fidesz EP-képviselői visszakapták helyeiket az európai parlamenti küldöttségekben

EP plenáris ülés Sargentini jelentés
Strasbourg, 2018. szeptember 12. Az Európai Parlament képviselői szavaznak a Sargentini-jelentésről a parlament plenáris ülésén, Strasbourgban 2018. szeptember 12-én. A képviselők a magyar jogállamisági helyzetről szóló különjelentést 448 igen szavazattal, 197 ellenében, 48 tartózkodás mellett fogadták el. (MTI/EPA/Patrick Seeger)
Vágólapra másolva!
A Fidesz európai parlamenti képviselői visszakapták helyeiket az Európai Parlament (EP) küldöttségeiben, a képviselők immáron nem uniós országok, régiók és szervezetek parlamentjeiben is képviselhetik a magyar érdekeket - tudatta a Fidesz európai parlamenti képviselőcsoportja közleményében pénteken.
Vágólapra másolva!

Emlékeztettek: az európai parlamenti küldöttségek célja a kapcsolattartás, folyamatos egyeztetés nem uniós országok, régiók vagy szervezetek parlamentjeivel rendszeres ülések, előadások, látogatások által.

Az Európai Parlament plenáris ülésterme Strabourgban Forrás: MTI/EPA/Patrick Seeger

- fogalmaztak.

A Fidesz-képviselők az alábbi küldöttségekben kaptak tagságot:

  • Bocskor Andrea az EU-Moldova Parlamenti Társulási Bizottságba delegált küldöttségben és az Euronest Parlamenti Közgyűlésbe delegált küldöttségben.
  • Deli Andor az EU-Szerbia Stabilizációs és Társulási Parlamenti Bizottságba delegált küldöttségben, továbbá az EU-Montenegró Stabilizációs és Társulási Parlamenti Bizottságba delegált küldöttségben.
  • Deutsch Tamás az Irakkal fenntartott kapcsolatokért felelős küldöttségben és a Koreai-félszigettel fenntartott kapcsolatokért felelős küldöttség.
  • Gál Kinga a Kínai Népköztársasággal fenntartott kapcsolatokért felelős küldöttségben és az AKCS-EU Közös Parlamenti Közgyűlésbe delegált küldöttségben.
  • Győri Enikő az Andok Közösség országaival fenntartott kapcsolatokért felelős küldöttségben, a Közép-Amerika országaival fenntartott kapcsolatokért felelős küldöttségben és az Euro-Latin-amerikai Parlamenti Közgyűlésbe delegált küldöttségben.
  • Gyürk András az AKCS-EU Közös Parlamenti Közgyűlésbe delegált küldöttségben és a Brazil Szövetségi Köztársasággal fenntartott kapcsolatokért felelős küldöttségben.
  • Hidvéghi Balázs az EU-Egyesült Királyság Parlamenti Partnerségi Közgyűlésbe delegált küldöttségben, a Kínai Népköztársasággal fenntartott kapcsolatokért felelős küldöttségben, valamint a délkelet-ázsiai országokkal és a Délkelet-ázsiai Nemzetek Szövetségével (ASEAN) fenntartott kapcsolatokért felelős küldöttségben.
  • Járóka Lívia a Dél-Afrikával fenntartott kapcsolatokért felelős küldöttségben és a Koreai-félszigettel fenntartott kapcsolatokért felelős küldöttségben.
  • Kósa Ádám a Japánnal fenntartott kapcsolatokért felelős küldöttségben és a Pánafrikai Parlamenttel fenntartott kapcsolatokért felelős küldöttségben.
  • Schaller-Baross Ernő az Indiával fenntartott kapcsolatokért felelős küldöttségben és a Dél-Afrikával fenntartott kapcsolatokért felelős küldöttségben.
  • Tóth Edina az Arab-félszigettel fenntartott kapcsolatokért felelős küldöttségben és a Kanadával fenntartott kapcsolatokért felelős küldöttségben.
  • Trócsányi László a Mashreq-országokkal fenntartott kapcsolatokért felelős küldöttségben és az EU-Törökország Parlamenti Vegyes Bizottságba delegált küldöttségben