A Magyar Nemzet a Soros-hálózat hazánkkal szembeni tevékenységét leleplező, az angol és a német mellett franciára is lefordított cikksorozata immár a francia balliberális oldal vezető orgánumában is téma - írja a Magyar Nemzet.

A Le Monde párizsi napilap új cikkében ultraprofi destabilizációs kampányt emlegetve ír azokról a videóinterjúkról, amelyekben a Soros-hálózat illetékesei, álcivil aktivisták és szakértők szokatlanul őszintén beszélnek arról, hogy Magyarországot kipécézték az Európai Unióban, ahol kettős mérce érvényesül, a liberális újságírók pedig összejátszanak a „civil" szervezetekkel. 

Soros György milliárdokat költ a hazánk elleni hadjáratáraForrás: Imaginechina via AFP/dycj - Imaginechina/Dycj

A mintegy 400 ezres példányszámú Le Monde abban ugyanakkor téved, hogy a SorosLeaks-sorozat egy február 7-én közölt interjúval kezdődött volna meg Andrej Noskóval, aki korábban a Soros György által finanszírozott Open Society Foundations (Nyílt Társadalom Alapítványok) egyik igazgatója volt. Valójában Nosko egy korábbi, február 2-án ismertetett interjúban korábban is kiteregette a balliberális szennyest, amikor beszámolt arról:

  •  Lengyelországot és Magyarországot valós érvek felsorakoztatása nélkül ostorozza a fősodratú média.
  • A magyar kormány népszerűségének az okait nem látják világosan.
  •  A Magyarországról festett torz kép egyik oka, hogy az európai média színvonala az utóbbi időszakban lesüllyedt.
  • Óriási problémát jelent, hogy a külföldi tudósítók nem ismerik a valós magyarországi helyzetet, mert nem tudnak magyarul, és tájékozódni is a mások által kiválasztott, elfogult forrásból szoktak.

Hatalmas művelet

A Le Monde saját – ám meg nem nevezett – forrásai alapján „egy hatalmas titkosszolgálati művelet gyümölcséről" ír a Magyar Nemzethez eljuttatott videókkal kapcsolatban.

De – mint saját cikkéből kiderül – a Le Monde érte el a Mediapart francia oknyomozó portálnál, hogy vegye le vitafórumának, a Club de Mediapartnak az egyik blogját, amelyet egy bizonyos Samira Della jegyzett, és amelynek nyomán a Mediapart most Canossát jár a saját olvasói előtt.

A Mediapart fórumán megjelent, ám azóta elérhetetlenné tett cikk Vincent Peyregne magánbeszélgetéseire hivatkozik. Ebben a Lapkiadók Világszövetsége, a WAN-IFRA francia elnök-vezérigazgatója felfedte, hogy az irányítása alatt álló szervezet milyen módon vett részt a hazánk ellen szervezett lejárató kampányban.

Többek között:

  • – A WAN-IFRA az Open Society Foundations, vagyis a Soros Alapítvány támogatását is élvezi.
  • – A WAN-IFRA Magyarországról készített felmérései azoknak az újságíróknak az asztalára kerülnek, akik nem vagy alig ismerik hazánkat, és akik a WAN-IFRA anyagaiból készült cikkeikkel hangolják a közvéleményt és a politikusokat Magyarország ellen.
  • – A WAN-IFRA vezetője elismerte azt is: volt már példa arra, hogy a szervezet az Európai Unión keresztül gyakorolt nyomást Magyarországra. 

Az írás szerint, amikor megkérdezték Peyregne-től, hogy lehetséges lenne-e Magyarországra nyomást gyakorolni az Európai Unión és az Európai Parlamenten keresztül, ő így válaszolt: »Persze, volt már rá példa«. 

A Mediapart arra hivatkozva távolította el a bejegyzést, hogy az nem felel meg a szerkesztési elveinek. 

A Magyar Nemzet képernyőkép segítségével lementette a cikket még a törlése előtt, így az legörgetve eredetiben is olvasható ITT.