Sértetlenül előkerült egy eltűntnek hitt utas a kigyulladt olasz komphajó orrából - fotók

accident transport Horizontal, Euroferry Olympia, olasz komphajó
Smoke rises from the Italian-flagged Euroferry Olympia, which is on fire, on the Greek Ionian island of Corfu, on February 20, 2022, two days after the ship, en route to Brindisi in Italy, caught fire at dawn after leaving the Greek port of Igoumenitsa with 290 people, including 51 crew members registered on board. - One of the passengers, 21, who said he was from Belarus and reported missing on the burning Italian ferry off the Greek island of Corfu, has been found alive and evacuated from the ship, the coast guard told AFP on February 20, 2022. (Photo by Angelos Tzortzinis / AFP)
Vágólapra másolva!
Sértetlenül előkerült egy eltűntnek hitt utas a Jón-tengeren balesetet szenvedő olasz komphajón - közölte vasárnap a görög hajózási miniszter. Az olasz zászló alatt közlekedő Euroferry Olympia komphajó a görögországi Igumenicából az olaszországi Brindisibe tartott, pénteken ütött ki rajta tűz.
Vágólapra másolva!

A kompon tartózkodó 292 emberből még aznap 280-at ki tudtak menteni, és Korfura szállították őket.

Az utas- és személyzeti listán szereplő emberek közül azonban 12-t nem találtak.

Forrás: AFP/Angelos Tzortzinis

A kompra a tűzoltók csak vasárnap reggel tudtak feljutni, de a tüzet egyelőre nem tudták eloltani. A kompot vontatóhajók rögzítették a tengeren, de a hatóságok attól tartanak, hogy ha viharosra fordul az időjárás, akkor az megnehezíti majd az oltást és a mentést.

Forrás: AFP/Angelos Tzortzinis

A 12 eltűnt közül szombaton este előkerült egy Litvániában élő, 21 éves fehérorosz férfi.

Hét bolgárt, három görögöt és egy törököt azonban továbbra is eltűntként tartanak nyilván. A hatóságok azt remélik, hogy a hajó orrából előkerült fiatal tud valamit a többiek sorsáról. A tűz oka egyelőre nem ismert.