A pár, akinek 2005-ben rabolták el újszülött gyerekét, most tinédzserként kapták őt vissza. Egy nyomozócsoport csúcstechnológiás arcelemző program segítségével talált rá a fiatal fiúra.

A szülők utoljára akkor látták a fiukat, amikor megszületett: 2005. december 15-én. Aznap

egy ápolónak öltözött asszony közölte, hogy el kell vinnie a gyereket megetetni, ám még órákkal később sem tért vele vissza.  Mint kiderült, a nő elment a kórházból, és a fiút is magával vitte.

Azonban most, 16 évvel később a szülők újra találkozhattak fiukkal. Szeptemberben ugyanis egy rendkívül modern és alapos arcelemző programmal megvizsgálták az újszülött fotóit a Jalisco törvényszéki tudományokra szakosodott intézményben, és megpróbálták feltárni, hogy nézhet ki most.

Forrás: DailyStar

A nyomozók néhány hónappal később felfigyeltek egy kamaszra, akinek az arca rendkívül hasonlított az elemzésben szereplő fiúéhoz. Ezután összevetették a kamasz fiú génkészletét Rosaliáéval és Yasiréval, mely 99,99%-os egyezést mutatott.

Forrás: DailyStar

Az intézet igazgatója, Enrique Alfaro gratulált a nyomozóknak a család újraegyesítéséhez:

Szívből kívánom a legjobbakat nekik, innentől számukra egy új élet kezdődik. Minden elismerésem a törvényszéki kutatók, nyomozócsoportok, és minden olyan ember felé, akik közreműködtek a nyomozásban, és segítettek a szülőknek megtalálni a fiukat".

A rendőrök folytatják a nyomozást, egyelőre még senkit nem tartóztattak le emberrablás miatt - írja meg a DailyStar.