38 év után végre kiderült, ki ölte meg a csoda szép amerikai modellt

Új DNS-technika 38 év után ítélte el a gyilkost, DNS, vizsgálat, gyilkosság
Jane Thompsont (†21) 1984 februárjában gyilkolták meg. Edward Morgant (60), aki akkor 22 éves volt, néhány napja tartóztatták le
Vágólapra másolva!
38 év után ítéltek egy gyilkost egy új DNS-technológiának köszönhetően - írja a Bild. Mary Jane Thompsont 1984 februárjában ölték meg.
Vágólapra másolva!

1984. február 13-án Dallasban megerőszakolták, majd meggyilkolták az akkor 21 éves Mary Jane Thompsont. A rendőrség használható nyom hiányában értetlenül állt az eset előtt, a rejtélyt nem sikerült megoldaniuk, egészen mostanáig.

2009-ben a dallasi rendőrség újraindította az ügyet,

és most, 38 évvel a szörnyű bűncselekmény után a nyomozók letartóztattak egy 60 éves gyanúsítottat, Edward Morgant.

Jane Thompsont (†21) 1984 februárjában gyilkolták meg. Edward Morgant (60), aki akkor 22 éves volt, néhány napja tartóztatták le. Forrás: Selena Tomasello/Facebook, DallasCountyDistrikt Attorneys Office

Morgan a 20-as évei elején járt a bűncselekmény elkövetésekor, miután DNS-adatbázisokon keresztül összekapcsolták a bűncselekménnyel – közölte pénteken az ügyész.

A gyilkosság akkoriban a címlapokra került: Thompson egy törekvő modell volt, aki csak hat hónappal korábban költözött Dallasba.

Holttestét egy raktár mögött találták meg a használaton kívüli vasúti sínek közelében. A saját harisnyanadrágjával fojtották meg.

A boncoláskor egy férfira gyanakodtak, a DNS-profilt azonban soha nem tudták kapcsolatba hozni konkrét gyanúsítottal, az ügyet pedig lezárták.

Kilenc évvel később a dallasi rendőrség gyilkossági osztálya az FBI-val együttműködve újra megvizsgálta a gyilkosságot. Morgant olyan technológia révén azonosították, amely genealógiai webhelyeket használ a gyanúsított lehetséges rokonainak azonosítására, méghozzá DNS alapján.

A héten végzett DNS-teszt megerősítette, hogy Morgan megegyezik a 2009-es boncolási mintavétellel kapott azonosítatlan profillal.

Selena Tomasello, a csaknem 40 éve meggyilkolt Thompson nővére Facebookon fejezte ki megkönnyebbülését:

- írta a bejegyzésben.

Morgant a Dallas megyei börtönben tartják fogva 500 ezer dolláros (vagyis átszámítva körülbelül 157 millió forintos) óvadék ellenében. Letartóztatására csaknem pontosan 38 évvel a gyilkosság után került sor.