Az apa és az anya szót eltörlő brightoni iskolák a sajtót hibáztatják az őket ért fenyegetések miatt

Asian,Attractive,Lgbtq,Gay,Family,Spend,Time,With,Girl,Kid parent,couple,beauty,happy,casual,friend,dough,brush,sofa,attrac
A kép illusztráció.
Vágólapra másolva!
A dél-angliai Brighton négy általános iskolájának igazgatója közös sajtónyilatkozatban ítélte el a helyi The Argus hírportált, és az online lapot tette felelőssé az intézményeket ért fenyegetésekért - írja az újság.
Vágólapra másolva!

A történet előzménye, hogy a The Argus bíráló hangú cikkben számolt be arról, hogy az intézményeknek az „egyenlőségi és sokszínűségi" szabályzata elrendelte, hogy a tanórákon a gyerekek szüleinek emlegetésekor az oktatók részesítsék előnyben a „gondviselő" vagy a „felnőtt" kifejezéseket, helyettesítve a korábban megszokott anya és apa megnevezéseket. Mindezt annak érdekében, hogy a „nem hagyományos családokban" élő gyerekeket ne érje diszkrimináció és megbélyegzés, ha az ő szüleiket nem egy anya és egy apa párosa jelenti, hanem például két anya vagy két apa, vagy ezek közül egyik sem.

A kép illusztráció Forrás: Shutterstock

A lap újságírója a cikket az érintett iskolákba járó diákok szüleinek a beszámolói alapján publikálta, akik elmondták, hogy kisgyermekeiket teljesen összezavarta a számukra érthetetlen új nyelvezet.

A szülők őrületnek nevezték az ötletet, és rámutattak, hogy a tanulók többségének továbbra is egy anya és egy apa jelenti a szülőket, akkor is, ha azok netán már külön élnek.

A cikk megjelenése utána a megnevezett iskolák és tanáraik számos fenyegető e-mailt kaptak a The Argus olvasóitól, a fenyegetésekért az intézmények pedig a hírportált okolják, amely – szerintük – még nehezebbé tette számukra a pedagógusi hivatást.