Ifj. Lomnici Zoltán: Jogilag nehéz megítélni a háborút

Lomnici Zoltán FOTÓ ÁLTALÁNOS megnyitó SZEMÉLY
Budapest, 2016. április 25. Ifj. Lomnici Zoltán, a CÖF szóvivője, a CÖKA közjogi kabinetjének vezetője a Civil Összefogás Fórum (CÖF) és a Civil Összefogás Közalapítvány (CÖKA) plakátkiállítása megnyitóján a budapesti Olimpiai Parkban 2015. április 25-én. A plakátokkal a politikusokat kívánják emlékeztetni a bevándorlással kapcsolatos kijelentéseikre. MTI Fotó: Marjai János
Vágólapra másolva!
Jogi szempontból bizonytalanság van a mostani háború kapcsán, mivel a múltban több olyan esemény történt, amikor a nemzetközi jogot "félretették" - értékelt ifj. Lomnici Zoltán, a Századvég jogi szakértője csütörtök reggel az M1 aktuális csatorna műsorában nyilatkozva.
Vágólapra másolva!

Vlagyimir Putyin orosz elnök csütörtök hajnalban különleges katonai művelet végrehajtását rendelte el a Donyec-medencében.
A Századvég jogi szakértője felidézte, hogy a "Donyecki Népköztársaság" és a "Luhanszki Népköztársaság" helyzetét a minszki megállapodás rendezte.

- hívta fel a figyelmet.

Forrás: MTI/Marjai János


Ifj. Lomnici Zoltán megjegyezte, hogy Vlagyimir Putyin ukrán részről népirtásra hivatkozik, valamint arra, hogy nukleáris fegyverek kifejlesztése zajlik Ukrajnában.

- vélekedett.
Kitért arra is, hogy ha közvetlen háborús övezetből érkeznek emberek a határra, jogilag megilleti őket a menekültstátusz.

- fűzte hozzá.