Texasban döntöttek: törvényellenesek a gyerekeken végzett nemváltoztató műtétek

Texas Governor Abbott Campaigns For Reelection In Houston GettyImageRank2 Color Image Horizontal POLITICS ELECTION
Texas kormányzója, Greg Abott.
Vágólapra másolva!
Texas republikánus kormányzója, Greg Abbott hivatalos levélben szólította fel Texas családügyi és gyermekvédelmi hivatalát, hogy indítson vizsgálatot azoknak a gyermekeknek az ügyében, akiken az államban nemet megváltoztató beavatkozásokat hajtottak végre -számol be a hírről a Breitbart.
Vágólapra másolva!

A kormányzó utasításának közvetlen előzménye, hogy Texas államügyészi hivatala a kiskorúak nemét megváltoztató beavatkozások mindegyikét – a hormonális kezelésektől kezdve a sebészeti beavatkozással végrehajtott sterilizáción keresztül az egészséges testrészek masztektómiájáig (műtéti eltávolításáig) – az állam törvényeivel ellentétesnek, azaz bűncselekménynek mondta ki.

Texas kormányzója, Greg Abott. Forrás: Getty Images via AFP/2022 Getty Images/Brandon Bell

Abbott a vizsgálat elrendelésével egy időben jelezte – utalva a főállamügyész, Ken Paxton állásfoglalására –, hogy minden olyan orvos ápoló, és tanár, akinek tudomása volt a közvetlen környezetében lévő gyermek nemváltoztató beavatkozásairól, de nem jelentette azt, büntetőjogi felelősségre vonható.

Sőt, Texas törvényei szerint általános jelentési kötelezettsége van minden olyan felnőttnek, aki a környezetében ilyen orvosi beavatkozásokról tudomást szerez.

A kormányzó emlékeztette a családügyi és gyermekvédelmi hivatalt, hogy azokkal a szülőkkel szemben is nyomozási kötelezettsége van, akiknek a gyermekén ilyen beavatkozásokat végeztek, csak úgy mint a kezeléseket és a műtéteket elvégző intézményekkel kapcsolatban.