Gyurcsány Ferenc ügyel a jelképes gesztusokra: bár saját bevallása szerint szeret tévéinterjúkat adni (ezt rögtön az elején elmondta), hónapok óta nem adott, de pénteken éppen igen. Ugyanis pénteken vált ismertté a baloldal választási listája, amit azonnal mind a baloldalon, mind általában az emberek elkezdtek Gyurcsány-listának hívni. Nem véletlenül: közismert, hogy Gyurcsány állította össze, és a lista első tíz helyéből kettőt a Gyurcsány-házaspár foglal el. Egyiket a bukott miniszterelnök, másikat a felesége. És éppen ezen a napon ment be hosszabb idő után interjút adni az ATV-ben. Mikor máskor, mint a lista napján: elvégre ő a baloldal vezetője, és ezt időről-időre szereti a világ felé deklarálni.

Gyurcsány egyébként jót nevetgélt azon, hogy jelöltje egy ironikus plakáton Miniferiként szerepel - tulajdonképpen értette is, hogy miért. Így beszélt Márki-Zay Péterről: "nincs erős politikai előélete". Magyarul: amatőr. 

De arról is beszélt, hogy a kirakatba tett ember (jelen esetben Márki-Zay) azért van előtérben, mert a pártok (jelen esetben a legerősebb baloldali párt, a DK elnöke) gondolatát, akaratát mondják el. Kell elmondaniuk. Ahogy Gyurcsány fogalmazott:  "rajtuk keresztül mutatjuk meg, mit gondolunk a világról".

A beszélgetés többi részére felesleges túl sok időt pocsékolni, Gyurcsány egyetlen szót sem beszélt programjukról, terveikről - nem is ez volt a célja. Csak megmutatni, amit valójában úgyis mindenki tud: ő a baloldal főnöke.