NATO: A helyzet komolyságát mutatja, hogy Oroszország készültségbe helyezi nukleáris erejét

Ukrán válság 2022, ukrán, orosz, háború, Ukrajna, Kijev, tüzérségi támadás, robbantás
Kijev, 2022. február 27. Sűrű füst száll fel egy tüzérségi támadás miatt kigyulladt olajtárolóból Kijev közelében 2022. február 27-én. Vlagyimir Putyin orosz elnök február 24-én rendelte el katonai művelet végrehajtását a Donyec-medencében, leszögezve, hogy Oroszország tervei között nem szerepel Ukrajna megszállása, ugyanakkor törekedni fog az ország demilitarizálására. Az orosz erők mindazonáltal Ukrajna más térségei, így a főváros ellen is hadműveletet folytatnak, és támadást indítottak a Moszkva-barát szakadárok is az általuk ellenőrzött kelet-ukrajnai területeken. Az ukrán vezetés hadiállapotot vezetett be. A felek halálos áldozatokról és sebesültekről is beszámoltak. A nemzetközi közösség sorra jelent be büntetőintézkedéseket Moszkva ellen. MTI/EPA/Alisa Yakubovich
Vágólapra másolva!
A helyzet komolyságát mutatja, hogy Oroszország készültségbe helyezi a nukleáris erejét - jelentette ki Jens Stoltenberg NATO-főtitkár Twitter-üzenetében vasárnap, arra reagálva, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök az orosz nukleáris erők magas készültségi fokozatát rendelte el.
Vágólapra másolva!

Üzenetében Stoltenberg azt mondta, Putyin döntése bizonyítja, hogy a szövetségeseknek, Észak-Amerikának és Európának össze kell tartaniuk, válaszul Oroszország agresszív cselekedetére.

Sűrű füst száll fel egy tüzérségi támadás miatt kigyulladt olajtárolóból Kijev közelében 2022. február 27-én Forrás: MTI/EPA/Alisa Yakubovich

A NATO-főtitkár „szörnyű hibának” nevezte Moszkva lépését, és kijelentette: ha Oroszoroszág folytatja agresszióját Ukrajnával szemben, súlyos árat fog fizetni ezért az elkövetkezendő években.