Ostrom alatt Mariupol és Csernyihiv, folyamatosak a bombázások, egyre több a civil áldozat - videók

Ukrán válság 2022, orosz, ukrán, háború, Mariupol, Ukrajna, sebesült emberek ellátása, kórház
Mariupol, 2022. március 2. Orosz támadásban megsebesült embereket látnak el a délkelet-ukrajnai Mariupolban 2022. március 1-jén. Vlagyimir Putyin orosz elnök február 24-én rendelte el katonai művelet végrehajtását Ukrajnában. MTI/AP/Jevhen Maloletka
Vágólapra másolva!
Egyre erősebb az orosz támadás Csernyihiv és Mariupol városában, a civil halálos áldozatok száma egyre nő. Mariupolnál állítólag az orosz haderők a civil lakosság evakuálását is akadályozzák; Csernyihivben iskolákat, kórházakat is bombáztak.
Vágólapra másolva!

Mariupol fontos ukrán város; az Azovi-tenger partján, a Kalmiusz folyó torkolatában terül el. Már az invázió kezdete óta támadja az orosz haderő, a civil halálos áldozatok száma elérhette a 100 főt.

Orosz támadásban megsebesült embereket látnak el a délkelet-ukrajnai Mariupolban március 1-jén Forrás: MTI/AP/Jevhen Maloletka

Vadim Bocsenko, a város polgármestere azt mondta, az orosz csapatok körbezárták a várost, és aktívan támadják a vasúti összeköttetéseket, hogy

a civilek ne tudjanak elmenekülni a bombázások elől.

Korábban azt is mondta, hogy az elmúlt 24 órában folyamatosak voltak a támadások, amik miatt megszakadt a víz- és az áramellátás.

Csernyihiv az ország északi részén fekszik, szintén egyre nagyobb ostrom alatt van, bombázza az orosz hadsereg. Az Ukrinform ukrán hírportál keddi értesülései szerint Csernyihivet szárnyas rakétákkal lőtték, találat érte a helyi rendőr-főkapitányságot és a kórházat, komoly károkat okozva, vannak polgári és katonai áldozatok.

A szerdai támadás miatt olajtartályok is felrobbantak, emiatt óriási tűz és füst lepte el a környéket, a tűzoltók megpróbálják a tüzet oltani.

Lakóházakat is találat ért:

Csernyihiv régió kormányzója azt is jelentette, hogy

iskolákat is ért találat, amelyeknek kilenc áldozata van legalább.

Az ukrajnai orosz invázióval kapcsolatos minden fontos hírt megtalál percről percre közvetítésünkben.