Lakóházakat is bombáznak Csernyihivben, az emberek az asztal alá bújnak a lakásokban

Ukrán válság 2022, ukrán, orosz, háború, harc, rom, romok, tűz, füst, Csernyihiv
Csernyihiv, 2022. március 4. Tűzoltók dolgoznak a lángok megfékezésén egy orosz légicsapásban kigyulladt épületnél az észak-ukrajnai Csernyihiv központjában 2022. március 3-án. Vlagyimir Putyin orosz elnök február 24-én rendelte el katonai művelet végrehajtását Ukrajnában. MTI/AP/Dmitro Kumaka
Vágólapra másolva!
Az orosz hadsereg csütörtök éjjel kezdte meg a lakónegyedek bombázását az észak-ukrajnai Csernyihivben, amelyet már napok óta ostromolnak.
Vágólapra másolva!

A bombázás a BBC tudósítása szerint azóta sem állt le, és az ukrán hatóságok már 47 civil halálos áldozatról számoltak be - írja a Mandiner.

Többemeletes lakóházak dőltek össze, valamint több klinika és kórház is találatot kapott.

Tűzoltók dolgoznak a lángok megfékezésén egy orosz légicsapásban kigyulladt épületnél az észak-ukrajnai Csernyihiv központjában 2022. március 3-án Forrás: MTI/AP/Dmitro Kumaka

A BBC-nek nyilatkozó egyik helyi lakos, a negyvenéves Szvitlana azt mondta, hogy három- és hatéves gyermekével, valamint a szomszédaikkal az egyik asztal alatt kerestek menedéket a többemeletes lakóházban. Beszámolója szerint tőlük fél kilométerre az egyik hasonló épületet teljesen romba döntötték.

– kérdezte.