Harmincegy kiló kannabisz az Ukrajnának szánt humanitárius segélycsomagban

marihuána kábítószer illusztráció
marihuána kábítószer illusztráció
Vágólapra másolva!
Délnyugat-Franciaországban, a Pireneusok közelében fekvő településen, Bayonne-ban a francia rendőrök rutinszerű közúti ellenőrzés során vasárnap három lengyel fiatal járművét állították meg. Igazoltatás közben a férfiak elmondták, hogy Spanyolországból érkeztek, és Ukrajnába szállítanak humanitárius adományt - írja a konzervatív Valeurs actuelles. 
Vágólapra másolva!

A furgon és a segélyszállítmány átvizsgálásakor a francia rendőrök a 14 golyóálló mellények és az „adományok Ukrajnának" feliratú csomagok között 31 kiló kannabiszt is találtak.

31 kiló kannabiszt találtak a rendőrök (illusztráció) Forrás: pixabay.com

Az adományok között lapuló tételről még nem derült ki, hogy az is az Ukrajnának szánt humanitárius segély része volt-e, vagy a karitatív megmozdulás csak egy jól kiötlött fedőakció volt a marihuána Lengyelországba juttatása céljából.

Az esetről beszámoló Europe1 rádió értesülései szerint a furgon vezetőjét három hete már nyakon csípték a francia vámosok, amikor a lengyel sofőr elfelejtette bejelenteni a nála lévő 16 ezer euró készpénz szállítását.

A francia igazságügyi minisztérium közlése szerint kábítószer-csempészésért akár 10 év börtön és 7,5 millió euró pénzbírság is kiszabható Franciaországban.

Bűnszövetkezetben végrehajtott akcióért pedig már 30 év börtönre is számíthatnak az elkövetők.