Megbüntetik az orosz macskákat is

macska, Ermitázs múzeum, Szentpétervár, Oroszország
1437377 Russia, St. Petersburg. 04/06/2013 A cat sits in the Hermitage museum basement during the annual "Hermitage Cat Day" event. Igor Russak/Sputnik
Vágólapra másolva!
A háború eddigi legváratlanabb szankcióját a Fédération Internationale Féline, azaz a Nemzetközi Macskaszövetség vezette be -írja a Haszon.
Vágólapra másolva!

A Nemzetközi Macskaszövetség (FiFe) sem mehetett el szó nélkül az orosz-ukrán háború mellett. A szövetség közleményében kifejtette, megdöbbenve és elborzadva figyeli azt a pusztítást és káoszt, amelyet Oroszország szabadított rá Ukrajnára.

Így a macskabarát szervezetek szövetsége, amely a Macska Világkongresszus tagja is, végül úgy döntött, a tettek mezejére lép, egyrészt megtiltotta, hogy az Oroszországban tenyésztett macskákat az országon kívüli FiFe törzskönyvekbe bejegyezzék, továbbá kitiltotta az összes, orosz kiállítóval és tenyésztővel kapcsolatba hozható macskát a macskatenyésztő versenyekről.


-írta közleményében a szervezet.

A szankciók előtt még évekkel, ilyen nyugodtan üldögélhettek a macskák az Ermitázsban a Nemzetközi Macskanapon Forrás: Sputnik via AFP/RIA Novosti/Igor Russak

A döntés óriási visszhangot váltott ki Kínában.

A kínai lakosok nem értenek egyet a döntéssel, és felháborodásuknak a közösségi oldalakon adnak hangot.

Mint kiderült, egyetlen napon több mint 118 milliószor kerestek rá a „betiltották az orosz macskákat" kifejezésre a Weibo-n. A Weibo az egyik legnépszerűbb közösségi média platform Kínában, nagyjából úgy kell elképzelni, mint a Twittert.


Az említett topik egyetlen nap alatt közel 170 ezer kapcsolódó témát eredményezett az említett applikáción.

Ilyen és ehhez hasonló kommentek árasztották el a felületet:

Egyébként a Newsweek beszámolója szerint egyes orosz fajtákat a világ legdrágább macskái között tartják számon. Egy szibériai macska akár 2000 dollárt is megér, míg egy orosz kék vagy egy Peterbald macskáért akár 3000 dollárt is megadnak a piacon.