Felszólította a volt ukrán elnök a jelenlegi ukrán elnököt, hogy adja fel a háborút

VERTICAL Ukrainian opposition leader and the presidential candidate Viktor Yanukovich attends a service in the Kiev-Pechersk Lavra church in Kiev on January 16, 2010, prior to the presidential election in Ukraine on January 17. Pro-Russia politician Vikto
Viktor Janukovics
Vágólapra másolva!
Önnek személyes kötelessége, hogy mindenáron véget vessen a vérontásnak, és békemegállapodást kössön - üzente Viktor Janukovics volt ukrán elnök Volodimir Zelenszkij jelenlegi államfőnek - írta a Mandiner.
Vágólapra másolva!

Viktor Janukovics volt ukrán elnök felszólította Volodimir Zelenszkij hivatalban lévő ukrán államfőt, hogy adja fel az Oroszország elleni háborút. „Önnek személyes kötelessége, hogy mindenáron véget vessen a vérontásnak, és békemegállapodást kössön" – írta a Moszkva-barát politikus a Ria Novosztyi orosz állami hírügynökség által közzétett üzenetben.

Janukovics szerint Kijev nyugati partnerei is üdvözölnének egy ilyen lépést, írja a Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Viktor Janukovics is megszólalt Forrás: AFP/Pool/Andrei Mosienko

Korábban felmerült a hír, hogy a 2014-ben megbuktatott Janukovicsból próbálhatnak meg ismét elnököt csinálni az oroszok. Janukovics 2010 és 2014 között volt Ukrajna elnöke, ez idő alatt távolítani kezdte az országot az EU-tól, és egyre szorosabbra fűzte a viszonyát Oroszországgal. 2014-ben tüntetéssorozat indult ellene, amely a tüntetők és a rendőrség közötti véres összecsapásokba torkollott. Janukovics végül elhagyta az országot, és Oroszországba menekült. Távollétében eltávolították az elnöki posztról, és 2019-ben hazaárulás vádjával 13 év börtönre ítélték. Percről percre közvetítésünket a háborúról itt találja.