Éheznek az emberek Mariupolban, élelmiszerhiány van

Ukrán válság 2022, orosz, ukrán, háború, Ukrajna, Mariupol, Donyeck, vízért állnak sorba civilek egy vízet szállító kamionnál
8129903 01.03.2022 People stand in a line to get water in Mariupol region, Donetsk People's Republic. Ivan Rodionov / Sputnik (Photo by Ivan Rodionov / Sputnik / Sputnik via AFP)
Vágólapra másolva!
Az ostrom alatt álló Mariupol hatósága szerint már csak háromnapi élelmiszer van a városban, az ott lévő emberek éheznek - mondta Dmitro Gurin ukrán parlamenti képviselő a BBC-nek.
Vágólapra másolva!

Az ukrán képviselő szülei a városban élnek, azt mondta, hogy a kikötőváros utcáit holtestek lepik el, ezért a hatóságok kénytelenek voltak tömegsírt ásni, mert a temetőkhöz vezető utak járhatatlanok.

- mondat Gurin. "A szüleim Mariupol keleti kerületében élnek, ezen a területen nincs és soha nem is volt katonai infrastruktúra".

Emberek állnak sorban vízért Mariupolban 2022.03.01. Forrás: Sputnik via AFP/Ivan Rodionov

A képviselő felszólította a nyugati nemzeteket, hogy ismerjék el, hogy elkezdődött a harmadik világháború, és sürgette az Egyesült Államokat, hogy engedélyezze Lengyelországnak, hogy MiG-29-es vadászrepülőkkel szerelje fel az ukrán légierőt.