Rakétatámadás miatt szólaltak meg a szirénák szerda hajnalban Kijevben - videó

Ukrán válság 2022, orosz, ukrán, háború, rom, romok, Kijev, pusztítás
Vaszilkiv, 2022. március 7. Rakétatámadásban megrongálódott iskolaépület a Kijev közelében fekvő Vaszilkivben 2022. március 7-én. Vlagyimir Putyin orosz elnök február 24-én rendelte el katonai művelet végrehajtását Ukrajnában. MTI/EPA/Mihail Palincsak
Vágólapra másolva!
Szerdán, helyi idő szerint reggel 6 órakor ismét megszólaltak a légvédelmi szirénák, miután hajnalban robbanások történtek az ukrán fővárosban Kijevben, és környékén. A helyszínen lévő újságírók sorozatos robbanásokról számolnak be – írta a BBC.
Vágólapra másolva!

A kijevi kormányzó figyelmeztette a lakosságot, hogy a fővárosban rakétatámadás várható, így mindenkit felszólított, hogy menjenek biztonságos helyre a támadás elől.

– írta a Telegramon Olekszij Kuleba, Kijev régió kormányzója. Nem sokkal később azonban visszavonták az intézkedést.

Az AP közlése szerint gyakoriak, bár időben rendszertelenek a légiriadók az ukrán városokban az orosz támadás óta. Céljuk a lakosság éberségének fenntartása. Kijev magját az utóbbi napokban nem érte támadás, csak a peremkerületekbe csapódtak tüzérségi lövedékek.

A TASZSZ hírügynökség idézett kedden egy magas rangú orosz tisztségviselőt, aki azt mondta: az orosz erők moszkvai idő szerint szerda délelőtt 10 órától (közép-európai idő szerint 8 órától) készek humanitárius folyosókat biztosítani, hogy az emberek elhagyhassák Kijevet és négy másik várost.

Percről percre tudósításunkat a háború 14. napjáról itt találja.