Az orosz-ukrán háború 14. napján jelentősebb fejlemények nem történtek. Az orosz csapatok délen több stratégiai jelentőséggel bíró várost is elfoglaltak, azonban arról már megoszlanak a vélemények, hogy Odesszát meg akarják-e szerezni. A kikötőváros az elmúlt napokban rakétatámadások célpontja volt, a lakosok pedig elkezdtek torlaszokat és lövészállásokat kiépíteni az utcákon.

A Kijev felé tartó hatalmas, 64 kilométer hosszú orosz katonai konvoj megtorpant. Ennek számos oka lehet. Az amerikaiak szerint súlyos logisztikai problémák merültek fel, nincs elég élelmiszer, víz és üzemanyag. Emellett nehezíti az orosz előrenyomulást a vártnál nagyobb ukrán ellenállás, valamint a török gyártmányú Bayraktar drónok is folyamatos veszélyt jelentenek.

Keleten az oroszok körbevették Ukrajna második legnagyobb városát, Harkovot. A háború eleje óta a város tüzérségi támadás alatt áll, viszont az oroszok vagy nem tekintik céljuknak elfoglalni azt, vagy pedig a jelenleg bevetett haderejükkel nem képesek rá.

Oroszország cáfolta, hogy az invázió lassulásának az oka a logisztikai gondokban keresendő. Szerintük minden a terv szerint halad, és szándékosan lassították le az előrenyomulást.