Pánikvásárlási hullám Oroszországban a szankciók miatt

Vágólapra másolva!
Óriási sorok az orosz boltoknál, miután egyes hírek szerint korlátozzák Oroszországban, hogy bizonyos termékekből mennyit vásárolhatnak az emberek, mivel az ukrajnai háború miatt több helyen is leállt a gyártás.
Vágólapra másolva!

A Washington Examiner szerint korlátozzák Oroszországban, hogy egyes termékekből mennyit vásárolhatnak az emberek, mivel az ukrajnai háború miatt több helyen is leállt a gyártás.

A korlátozások miatt több helyen hosszú sor alakult ki, erről több fotó is napvilágot látott.

Forrás: Origo

Közben az orosz Távol-Kelet legnagyobb hipermarketlánca is korlátozza a cukor, só és más alapvető élelmiszerek megvásárolható mennyiségét, mivel attól tartanak, hogy a jövőben hiány lesz ezekből az Oroszoroszágot sújtó szankciók miatt.

A Samberi, amelynek kilenc távol-keleti városan 30 hipermarketet üzemeltet, március 12-én közösségi oldalán jelentett be a korlátozásokat 10 termékre.

„Lényegében a spekulatív kereslet jeleit látjuk. Az emberek kedvező áron vásárolnak tőlünk, és magasabb áron értékesítik más üzletekben" – jelentették ki közleményükben. Azt is elmondták, hogy felméréseik szerint

Az átlaghoz képest 400 százalékkal nőtt a cukor iránti kereslet.

A szankciók hatására az orosz rubel árfolyama mintegy 30 százalékkal zuhant, ami az importált élelmiszerek és áruk árát is megemelte, és aggodalmat keltett, hogy a helyi cégek képesek lesznek-e külföldi termékeket fogadni.

A Samberi üzletlánc ezért 10 kilogrammra korlátozta a cukor, a liszt, a hajdina, a tészta és a rizs megvásárolható mennyiségét, míg az étolajat 10 liter, a sót 3 kilogram, a halat 10 dobozr, a bébiétel keveréket három doboz és a Pampers öt csomag vásárolható mennyiségben korlátozta.

A bejelentések hatására a polcok hamar kiürültek a Twitter-felhasználók bejegyzései szerint.

Megrohamozták a McDonald's-ot is a vásárlók, hosszú sorok álltak az étterem előtt, miután a vállalat bejelentette, hogy bezárja éttermeit Oroszországban.

Ugyanígy megrohamozták az oroszországi IKEA áruházakat is, amikor a vállalat bejelentette, hogy bezárja üzleteit Oroszországban a háború miatt.

Hosszú sorokban várakoztak az emberek az IKEA előtt, hogy még utoljára vásárolhassanak.

Ráadásul a különböző hírek hallatán az ATM-eket is megrohamozták az oroszok.