Óriási sorok az orosz boltoknál, miután egyes hírek szerint korlátozzák Oroszországban, hogy bizonyos termékekből mennyit vásárolhatnak az emberek, mivel az ukrajnai háború miatt több helyen is leállt a gyártás.

A Washington Examiner szerint korlátozzák Oroszországban, hogy egyes termékekből mennyit vásárolhatnak az emberek, mivel az ukrajnai háború miatt több helyen is leállt a gyártás.

 A korlátozások miatt több helyen hosszú sor alakult ki, erről több fotó is napvilágot látott. 

Forrás: Origo

Közben az orosz Távol-Kelet legnagyobb hipermarketlánca is korlátozza a cukor, só és más alapvető élelmiszerek megvásárolható mennyiségét, mivel attól tartanak, hogy a jövőben hiány lesz ezekből az Oroszoroszágot sújtó szankciók miatt.

A Samberi, amelynek kilenc távol-keleti városan 30 hipermarketet üzemeltet, március 12-én közösségi oldalán jelentett be a korlátozásokat 10 termékre.

„Lényegében a spekulatív kereslet jeleit látjuk. Az emberek kedvező áron vásárolnak tőlünk, és magasabb áron értékesítik más üzletekben" – jelentették ki közleményükben. Azt is elmondták, hogy felméréseik szerint

Az átlaghoz képest 400 százalékkal nőtt a cukor iránti kereslet.

A szankciók hatására az orosz rubel árfolyama mintegy 30 százalékkal zuhant, ami az importált élelmiszerek és áruk árát is megemelte, és aggodalmat keltett, hogy a helyi cégek képesek lesznek-e külföldi termékeket fogadni.

A Samberi üzletlánc ezért 10 kilogrammra korlátozta a cukor, a liszt, a hajdina, a tészta és a rizs megvásárolható mennyiségét, míg az étolajat 10 liter, a sót 3 kilogram, a halat 10 dobozr, a bébiétel keveréket három doboz és a Pampers öt csomag vásárolható mennyiségben korlátozta. 

A bejelentések hatására a polcok hamar kiürültek a Twitter-felhasználók bejegyzései szerint. 

Megrohamozták a McDonald's-ot is a vásárlók, hosszú sorok álltak az étterem előtt, miután a vállalat bejelentette, hogy bezárja éttermeit Oroszországban. 

Ugyanígy megrohamozták az oroszországi IKEA áruházakat is, amikor a vállalat bejelentette, hogy bezárja üzleteit Oroszországban a háború miatt.

Hosszú sorokban várakoztak az emberek az IKEA előtt, hogy még utoljára vásárolhassanak.

Ráadásul a különböző hírek hallatán az ATM-eket is megrohamozták az oroszok.