Rendőröket késelt meg egy férfi Marseille belvárosában, ezután agyonlőtték

Vágólapra másolva!
Agyonlőttek a rendőrök egy férfit Marseille belvárosában, fényes nappal, a Városháza előtt, mert késsel rájuk támadt. Három rendőrt is meg tudott szúrni, egyikük súlyosan megsérült. Gérard Darmanin belügyminiszter percekkel a támadás után a helyszínen volt, ugyanis éppen Marseille-ben járt: néhány kilométerre a Városházától akkor adta át a tizenharmadik és tizennegyedik kerületi új rendőrségi épületet. 
Vágólapra másolva!

Marseille - Malmő mellett - a legrosszabb közbiztonságú város Európában: a lakosok számának arányában ott a legtöbb erőszakos bűncselekmény. Közismert, az elmúlt 10-15 évben drasztikusan megnőtt a bevándorlók száma az említett svéd városban is. 2020 nyara óta egyébként a baloldal kezébe került Marseille, előbb szélsőbaloldali, majd szocialista polgármester vezeti, a helyzet pedig tovább romlott.

Szombat délelőtt, a Városháza előtt késelt tehát a férfi, Marseille legdrágább részén, a Vieux Port-nál, a tengerparti sétányhoz közel. Három rendőrt támadt meg, egyikőjüket súlyosan megsebesítette. Ezután agyonlőtték.

A francia hatóságok csak végső esetben nyilvánítanak terrortámadásnak egy ilyen esetet, azt pedig végképp nem közlik, ha bevándorló a támadó. Most azt sietett közölni a belügyminiszter, hogy a késelő francia állampolgár volt.