A baloldali CNN összekeverte Szerbiával Magyarországot – fotó

Vágólapra másolva!
A baloldali, demokrata párti CNN az egyik orosz-ukrán háborúval kapcsolatos híradójában olyan térképet tett közzé, amely alapján Magyarország területe Szerbiaként van feltüntetve. Nem ez az első eset, hogy a Demokrata Párt holdudvara képtelen eldönteni, hogy mégis hol található Magyarország. Egyébként a francia köztelevízió munkatársainak is gondot okoz elhelyezni Európa térképén hazánkat.
Vágólapra másolva!

A kormányzó Demokrata Párt szócsöveként működő

CNN hírtelevízió egy olyan „térképet" tett közzé, amely felületén Magyarország helyett azt írja, hogy „Szerbia".

Ráadásképpen nem a szerb-magyar határ környékén szerepel a „Szerbia" felirat, hanem a ország északkeleti részén, a szlovák, illetve az ukrán határ közelében.

A CNN legújabb bakiját az AFP francia hírügynökség budapesti tudósítója, Peter Murphy szúrta ki és osztotta meg a Twitter-oldalán.

Peter Murphy egy olyan fotót is közzétett közösségi oldalán, amely alapján

a BFM francia köztelevízió tévesztette össze Magyarországot Romániával.

Egész pontosan: két Románia felirat szerepel a fotón, de az egyik Magyarország területét ábrázolja.

A fénykép alapján továbbá Ausztria, Szlovénia, Horvátország, Bosznia-Hercegovina és Szerbia pedig „Bulgáriaként" jelenik meg...

Ahogy arról az Origo is beszámolt, február 24-én Nancy Pelosi demokrata házelnök

ARRÓL BESZÉLT, HOGY OROSZORSZÁG KÖRBEKERÍTETTE MAGYARORSZÁGOT.

A demokraták veterán politikusa – vélhetően tévedésből – azt a hamis látszatot keltette, hogy Ukrajna helyett Magyarországot támadta meg Oroszország.

Ezek alapján kijelenthető: az amerikai demokratáknak fogalmuk sincs róla, hogy Magyarország mégis hol helyezkedik el Európa térképén.