A McDonald’s dél-franciaországi étterme nem engedte be a Harkovból menekülő ukrán családot, még a nyolc hónapos terhes nőtől is megtagadták a belépést

Logos Of The World american CAFE donald emblem fast fast-food fastfood FOOD franchise franchising LOGO logos mc mccafe mcdonald mcdonalds PILL RESTAURANT restaurants BOARD logo
McDonald's logo is seen near the restaurant in Krakow, Poland on March 28, 2020. (Photo Illustration by Jakub Porzycki/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
A lebombázott Harkovból menekülő ukrán családot azért nem engedték be a dél-franciaországi Aix-en-Provence McDonald's éttermébe, mivel nem volt oltási igazolványuk. A McDonald's francia alkalmazottját az sem hatotta meg, hogy az ukrán nő nyolc hónapos terhes, a család a négyéves gyermekükkel jelent meg, a szülők pedig süketnémák.
Vágólapra másolva!

Egy menekülő ukrán család története borzolta fel a kedélyeket a francia közösségi médiában, mert a McDonald's egyik éttermének dolgozója nem engedte be őket az étterembe – közölte a CNEWS hírtelevízió.

A két ukrán szülő süketnéma, az édesanya nyolc hónapos terhes, gyermekük négyéves.

A harkovi család több mint 21 órája volt úton, amikor autójukkal végre megérkeztek a dél-franciaországi Bouches-du-Rhône megye festői szépségű városába, Aix-en-Provence-ba, és az ott lévő McDonald's étterem parkolójába, ahol egy ideiglenes segítőjük várta őket.

A család a francia önkéntessel akart a gyorsétterembe betérni vacsorázni, a várandós asszony a mosdót is szerette volna használni.

Azonban az étterem dolgozója útjukat állta, mert a lebombázott otthonából elmenekült családnak nem volt oltási igazolása.

Az eset március 13-án este történt, azaz alig néhány órával azelőtt, hogy március 14-ével az oltási igazolások használatát a francia kormány korábban eltörölte.

A McDonald's a családot kísérő francia önkéntes többszöri kérése és a körülmények ismertetése ellenére sem volt hajlandó engedményt tenni.

Még a mindenórás anyától is megtagadta, hogy átlépje az étterem küszöbét.

A nagy felháborodást keltett eset után a vállalat közleményben állt ki alkalmazottja mellett, és arra emlékeztette a franciákat és a felháborodott ukrán közösséget, hogy abban a pillanatban még kötelező volt az oltási igazolások felmutatása.

A McDonald's vigaszdíjul egy egyszeri ingyenes étkezést ajánlott fel a szülés előtt álló menekülő kismamának és családjának.